10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Номер 5 списку Ляшка: «Я ніколи не гнався за статками»

Кандидат у народні депутати, №5 у списку Радикальної партії Іван Савка зізнався, що ніколи не гнався за статками, а тому його декларація доволі скромна.

Про це політик розповів в інтерв’ю виданню ІНФОРМАТОР.

В електронній декларації за 2018 рік з доходів Савка вказав лише заробітною плату свою і своєї дружини. У політика немає заощаджень, коштовностей та дорогої нерухомості.

На запитання, чому у нього така скромна декларація, Савка відповів: «Я – батько багатодітної родини, 29 років служу в армії, захищаю Україну. Я закінчив військове училище 1995 року, з майна у мене було лише дві валізи. Одна моя, з формою, друга – моєї дружини. Був по розпорядженню проходження служби направлений у 10-ту бригаду спеціального призначення, яка в той час дислокувалася в Автономній Республіці Крим, біля Феодосії, місті Старий Крим. Там я відслужив 8 років, після чого поступив у Національну академію оборони України у Києві. Після випуску потрапив на проходження служби у 50-ий центр спеціального призначення, це – у колишньому Кіровограді, зараз Кропивницькому. Після чого – розпорядження, рознарядки на вищу посаду у 79-ту бригаду спеціального призначення. Я пройшов службу від строкового службовця, від матроса, до полковника у бойових частинах. Я знаю, що таке солдат, що таке життя військовослужбовця, що таке гарнізон, коли переїжджаєш з місця на місце. І я ніколи не гнався за статками».

Він загадав про політиків, які, працюючи в уряді, місяцями не платили українським військовослужбовцям зарплати, а зараз знову намагаються потрапити до парламенту.

«Були часи, коли нинішні політики знаходилися при владі. Вони говорили, що нам армія не потрібна. А зараз вони йдуть, скажімо так, з сердечком, у парламент. Вони не платили збройним силам по три, по чотири, по вісім місяців грошового забезпечення. Просто йшло знищення української армії, як результат – залишилися стійкі, вірні присязі офіцери», – сказав кандидат у народні депутати.

Савка зізнався: найбільше його багатство – діти.

«На даний час у мене одне безцінне багатство – це мої діти. Троє моїх діточок – це те, для чого я живу, для кого буду жити і робити усе можливе, щоб їх забезпечити, вивчити, відкрити для них світ. Щоб виховати їх патріотами нашої держави, щоб вони передали своїм нащадкам ті цінності, які мої батьки передали мені. Наше багатство, наше майбутнє, наша держава, наші діти – це ми маємо захищати. Не в коштах наше багатство, а у нашій рідній землі, у наших громадянах. І ми маємо цим дорожити», – наголосив політик.

З Іваном Савкою ІНФОРМАТОР поговорив про шляхи повернення Донбасу і Криму, проблеми української армії та парламентські вибори. Повну версію інтерв’ю читайте за посиланням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>