15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

“Не було зв’язку”: командир згорілого літака під Москвою розкрив деталі

Командир згорілого літака Sukhoi Superjet 100 (Москва-Мурманськ) російської компанії “Аерофлот” Денис Євдокимов розповів, що сталося на борту насправді. Спочатку летіли наосліп, потім почали отримувати переривчасті повідомлення.

За його словами, через блискавку трапилася втрата радіозв’язку, спрацював аварійний режим управління. “Диспетчери нам надали допомогу. Вони нам задавали курс для виведення на смугу. Швидкість була невелика для посадки, звичайна. Підходили до землі плавно, зі зменшенням вертикальної швидкості. Після повної зупинки ми оголосили аварійну евакуацію. І спочатку другий пілот вийшов з кабіни, потім я”, – повідомив він “КП”.

За словами Євдокимова, загоряння у повітрі не було.

“Пожежа почалася після посадки, я так розумію, через приземлення. Причина, напевно, в цьому. Баки повні. Так, є процедура у нас – оперативний збірник екіпажу, повернення на аеродром вильоту. І є процедура – посадка з перевищенням посадкової маси. Дві процедури одна за одною, прийняли рішення про посадку. Перша – це там, де пишеться повідомлення про відмови, виконана процедура. І для виконання посадки – процедура посадки з перевищенням посадкової маси”, – пояснив він.

Нагадаємо, опубліковані фото з салону згорілого під Москвою літака з людьми.

На борту літака перебувало 78 пасажирів, 41 з них загинув, в тому числі двоє дітей. Швидше за все вони задихнулися в хвостовій частині лайнера. Постраждали ще близько 18 осіб, вони були терміново госпіталізовані в столичні лікарні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>