9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Назвали російські канали, які поширюють найбільше фейків

Сайт кампанії “ЄС проти дезінформації” за декілька років роботи назбирав більше 5 тис. кейсів поширення неправдивих даних.

Найбільше інформаційних маніпуляцій продукували три російські телеканали, повідомляє “Детектор медіа”.

Проект EuvsDisinfo почав роботу в листопаді 2015 року. Його реалізує Оперативна робоча група зі стратегічних комунікацій ЄС (East StratCom Task Force).

З понад 5 тис. описаних за цей час випадків маніпуляцій 440 кейси припадають на роботу кремлівського “Первого канала”. Більшість дезінформації продукувало його ток-шоу “Время покажет”, де “регулярно гамселили Україну”. В останньому прикладі дезінформації, яку описав сайт, ішлося про те, що Захід просуває Петра Порошенка знову до влади та використовує військове зіткнення з Росією для відтермінування виборів.

На другому місці в рейтингу – державний телеканал “Россия 1” з 295 випадками маніпуляцій. Продукують їх переважно ток-шоу “60 минут” та “Вечер с Владимиром Соловьевым”.

Третє місце за каналом “НТВ” з цифрою в 129 кейсів дезінформації. Найбільш знаковим у цьому контексті є ток-шоу “Место встречи”. Тут, наприклад, поширювали інформацію про те, що “політична еліта ЄС дотримується наказів США при запровадженні санкцій проти Росії”.

Раніше бійці полку “Азов” розповіли про те, що їх мотивує продовживати боротьбу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>