14.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Найсвіжіша соціологія: основні тенденції

Розповідаємо про зміни в президентському рейтингу, які зафіксувало свіже соцдослідження.

Соціологічна група «Рейтинг» опублікувала найсвіжіші соціологічні дослідження про рейтинги політичних сил і кандидатів у президенти. Опитування показало, що лідерами президентського рейтингу залишаються Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко і Петро Порошенко. Наступна трійка – Юрій Бойко, Анатолій Гриценко і Олег Ляшко. Дослідження проходило 9-15 березня. Попереднє дослідження група «Рейтинг» проводила в перший тиждень березня.

ІНФОРМАТОР розібрався, що нового показала свіжа соціологія.

1.Рейтинг Зеленського перестав рости.

Ще в лютому інші соціологічні центри прогнозували Володимиру Зеленському мало не 27% підтримки виборців. Два останні дослідження групи «Рейтинг», проведені в березневі, показали, що рейтинг шоумена припинив зростати і зупинився на рівні трохи менше 25%.

Вочевидь, частина виборців, зрозумівши, наскільки Зеленський «зелений» в багатьох важливих політичних питаннях, почала сумніватися, чи варто віддавати за нього свій голос.

2.Тимошенко і Порошенко дещо зміцнили свої позиції.

Згідно із соцопитуванням «Рейтингу», за останній тиждень підтримка Юлії Тимошенко зросла на 0,5%, Петра Порошенка – на 0,6%.

Рейтинг Тимошенко, ймовірно, зріс на рахунок зменшення числа тих, хто не визначився.

З Порошенком історія дещо цікавіша: «відшуміло» розслідування про корупцію в «оборонці», тому й рейтинг президента «пішов на поправку». Також «на руку» Петру Олексійовичу була остання частина розслідування журналістів Bihus.info про роль НАБУ у покриванні бізнесменів, причетних до розкрадання коштів «Укроборонпрому». Інформація про задіяність детективів НАБУ у схемах по розкраданню «оборонки» дещо відволікла увагу суспільства від Олега та Ігоря Свинарчуків, яких пов’язують з Порошенком.

3.У Гриценка знову проблеми з рейтингом.

У порівнянні з першим тижнем березня рейтинг Анатолія Гриценка впав з 10,3% до 9,4%. До того, як на користь Гриценка знялися Андрій Садовий, Дмитро Добродомов і Дмитро Гнап його рівень підтримки коливався в межах 6%. Після об’єднання рейтинг Гриценка різко зріс, але остання соціологія показала, що він знову просідає. Схоже, лідер «Громадянської платформи» не спроможний власними зусиллями забезпечувати стабільність свого рейтингу, а тому без підтримки інших політиків рівень його підтримки продовжить знижуватися.

Нагадаємо, стали відомі прізвища технічних кандидатів від Юлії Тимошенко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>