6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Наймит, гість або окупант, – військовий капелан про того, хто не знає мови країни, де живе

Якщо людина не знає мови титульної нації або не знає мови тієї країни, де вона живе, то є три висновки для цієї людини: вона або наймит, або гість, або окупант.

На цьому наголосив військовий капелан, настоятель Свято-Покровської парафії (ПЦУ) отець Димитрій (Присяжний) в ефірі ток-шоу «Народ проти» на телеканалі ZIK.

Коментуючи прийнятий ВРУ закон про українську мову, отець Димитрій (Присяжний) наголосив:

«Мова – це душа народу. Душа – це образ Божий в кожному з нас. Тому наголошую: якщо людина не знає мови титульної нації або не знає мови тієї країни, де вона живе, то є три висновки для цієї людини: вона або наймит, або гість, або окупант.

Окрім того, якщо ти добре знаєш свою рідну мову, то ти стаєш зразковим громадянином своєї країни. А коли окрім рідної мови, ти знаєш ще якусь іноземну, ти стаєш зразковим громадянином світу», – зауважив отець Димитрій (Присяжний»).

Він також звернув увагу на те, що Шевченкове «чужого научайтесь і свого не цурайтесь» навіть сьогодні не втрачає своєї актуальності.

«Тому будьмо свідомі! А коли нам наводять приклад Швейцарії, де є декілька кантонів із різними мовами, зауважмо, що не існує швейцарської мови.

Також ми повинні пам’ятати, що в будь-якій цивілізованій державі, перш ніж прийняти громадянство, ти повинен здати іспит на знання мови, яка є панівною на певній території. А російську мову на українській території ніхто ніколи не забороняв. Відбувалася суцільна русифікація», – підкреслив військовий капелан.

Нагадаємо, що навіть після прийняття “мовного закону” Шуфрич не перейшов на українську.

1 коментар

  1. Это тоже украинская мова.Ответ автор в состоянми понять?Нет?Значит он наймит иои окупант! А между тем вся Западная имеет именео такой украинский язык.Эх и перевод хороший и отает правиьный.Молодцы Западная

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>