19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Народні депутати саботують прийняття важливих законопроектів, – політолог

Сьогодні Верховну Раду відвідало не більше 50 народних депутатів.

Хоча зареєстровано було 278 парламентарів. Саме на черговій сесії Верховної Ради 2 липня відбувається голосування за внесення змін до Виборчого кодексу України.

“Ми можемо спостерігати, як народні депутати саботують прийняття важливих законопроєктів для країни. Наприклад, сьогодні відбувається голосування за внесення змін до Виборчого кодексу України, про які ще місяць тому запекло сперечались представники різних фракцій. Зрозуміло, що ніхто нічого не прийме. Формально, сесія відбулася, на ній присутньо 278 парламентарів. Але, насправді, поіменно голосують 40-50 людей, враховуючи “кнопкодавів”.

Скоро відбудуться вибори в парламент і необхідно їхати на дільниці. Але ваші повноваження не закінчилися ще, тому працюйте, будь ласка. Поки нема відповідальності за прогули, депутати будуть регулярно “забивати” на свою роботу. Не потрібні кримінальна відповідальность або штраф. Прогуляв більше 2-х сесій протягом місяця, без пояснення причин, – на вихід. Подібні норми існують в єропейських країнах, наприклад, у Польщі. Святе місце пустим не буває”, – говорить політолог Антон Візковський.

Він додає, що перед тим, як вводити санкції, необхідно запровадити прозору процедуру перевірки перебування депутата у сесійній залі.

“Наразі існує ситуація, коли до депутата не можна висунути претензії. Сьогодні в залі зареєстровано 278 нардепів, насправді – набагато менше. Але доводити його відсутність будуть саме по кількості зареєстрованих народних обранців. Тому варто запровадити механізм, який передбачав би відповідальність за передачу картки колезі і за використання її стороньою людиною. На даний час для тих, хто не хоче ходити на роботу, існує лише політична відповідальність”, – зазначає Візковський.

Нагадаємо, що користувачі соцмереж розкритикували Богдана за російську мову на Донбасі.

72 КОМЕНТАРІ

  1. Ще такої дурнуватої зради не було за всю історію, Позор, для чого вас придурки туди обрали? Ви йдете проти народу!

  2. Интересно сколько стоит их рабочий день? А пенсии повысили на копейки! В бюлетенях указывать посещаемость сразу будет видно сколько украли у своих избирателях

  3. Поділись останнім сухарем,
    Тільки раз ми на землі живем:
    Сій любов, краса її єдина.

    Зло нічого не дає, крім зла.
    Вмій прощати, як прощає мати,
    На добро – добром спіши воздати –
    Мудрість завжди доброю була.

    Витри піт солоний із чола,
    І працюй, забувши про утому,
    Бо людина ціниться по тому,
    Чи вона зробила, що могла ?..

  4. Так вже давно треба було вводити пряме президентське правління! А вони нехай саботують… Самі себе… І в різних позиціях…

  5. Лето,жарко,море зовёт,какие законы,какая война,о войне вспоминают перед журналистами,когда нужно по пиарится. А так им глубоко насрать на страну,на народ,им и так неплохо,и ещё лезут в.Раду.НЕЛБЗЯ!!Гнать гадов в шею,вымести метлой и.смыть как за покойником.

  6. Не пришли закрыть и опечатать и всех на выход уволить,на такое место как у них найдуться нормальные депутаты.ВСЕХ УВОЛИТЬ

  7. Всі заняті перед аиборчою компаніею.Роздають пайки, росказують які вони добрі, як вболівають за Украйіну, тож виберіть мене.

  8. Надо думать за кого голосовать.Они не хотят думать за нас.А мы не будем думать о них.Не один депутат не должен пройти снова в во.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>