11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

“Гопнік, бидло і рішала”: користувачі соцмереж розкритикували Богдана за російську мову на Донбасі

Сьогодні, 1 липня, на РБК-Україна вийшло інтерв’ю з головою Адміністрації президента Володимира Зеленського Андрієм Богданом, в якому він запропонував зробити російську офіційною мовою на Донбасі. Журналісти, громадські активісти та користувачі соцмереж одразу ж розібрали інтерв’ю й поділилися своїми думками щодо нього. 

ІНФОРМАТОР зібрав для вас найбільш гучні дописи у Facebook.

Журналіст Роман Скрипін назвав Андрія Богдана “гопніком, бидлом і рішалою”.

“Я хотів би, можливо, помилятися, проте в мене таке враження виникло, коли цей тіпок брав участь в ефірі й бикував у відповідь. На притомні питання кидав: “коли ви крали, я рятував країну”. Це він говорив людям, які, звісно, нічого не крали. Технологія була очевидна. В сухому залишку: БОГДАН – НІТ”, – написав журналіст.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219510637419139&set=a.1378779952107&type=3&theater

Ветеран війни Роман Кулик пише, що Андрій Богдан або живе з російськими міфами про Україну, або примітивно оперує ними для доведення своїх позицій.

“Ну тепер бодай ясно, що в мовному законі їм не подобалось. Регіональні мови думають повернути. А якщо двом областям дати регіональну російську – війна нібито завершиться. Мда, брехня і маніпуляція. І знову ця суто російська теза про “нав’язування” української в Україні. Чим глибше копають нову адміністрацію та зекоманду – тим більше малоросійського примітиву вилазить назовні”, – зауважує він.

https://www.facebook.com/romanvkulyk/posts/2261487053919964

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович згадав про Андрія Богдана дуже коротко.

“Речник реваншу, вже в повен голос”, – написав він.

https://www.facebook.com/volodymyr.viatrovych/posts/10214570177507646

Блогер Джон Сміт занепокоєний, що предметом торгу для команди Зеленського є українська мова й унітарний устрій країни.

“Без однієї культурної і мовної політики на всій території буде повторення повернення в рідну говіння. Ось чому вони готові торгувати. Прикривається це все темою “аби хлопчики не гинули”. Розпустити тоді армію, нахрен вона потрібна – все путину віддати, аби хлопчики не гинули”, – написав він.

https://www.facebook.com/johnsmith4enko/posts/2135626313401109

Координатор в “Сильні Громади” Валентин Краснопьоров вважає, що Володимир  Зеленський хоче увійти в пряму конфронтацію з активною частиною суспільства.

“Після інтерв’ю Богдана я зрозумів, що зупиняти Володю там нікому. Що вони там всі несуться. Друзі, готуємося. Дуже скоро все буде”, – написав він.

https://www.facebook.com/valentyn.krasnoperov/posts/2300615923357747

Головний редактор сайту “РБК-Україна” Сергій Щербина, який взяв інтерв’ю в Андрія Богдана, також залишив свій коментар у мережі.

“В інтерв’ю РБК-Украна глава офісу президента Андрій Богдан розповів про підбір нових губернаторів і кандидатів в депутати від “Слуги народу”, свої зв’язки з колишніми клієнтами і офшорними компаніями, відносинах з Андрієм Портновим і переговорах з Росією”, – написав він.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2239665342738020&set=a.455604907810748&type=3&theater

Економіст Сергій Фурса вважає, що Андрій Богдан в інтерв’ю показав себе типовим представником “русского мира”.

“Кордон проходить не по Дніпру. Кордон в голові. Різниця – в цінностях. Є люди, у яких вони є. А є люди, які принесли їх з 90-х і підтримують на плавному вогні російської пропаганди. І може й добре, що сам президент не дає інтерв’ю, а тільки його оточення. А то ми б могли втратити будь-яку надію”, – написав він.

https://www.facebook.com/sergey.fursa/posts/2854177831275279

Журналіст Віктор Майстренко назвав голову АП Андрія Богдана “ригівським у*обищем”.

“Насправді пипец якийсь … Тобто Богдан каже – до сьогоднішнього дня комусь забороняли говорити по-російськи? А це виходить, що і путін реально російськомовних захищати приперся? Ну ладно, якесь риговское у*біще таке скаже, але тіло наближене до президента … Них*я собі позиція влади … Ну хоча напевно після таких заяв і Богдана безсоромно риговскім у*біщем називати потрібно”, – пише він.

https://www.facebook.com/iskrakovrov/posts/2304839656251405

https://www.facebook.com/iskrakovrov/posts/2304772416258129

Блогер Mason Lemberg вважає, що голова адміністрації президента хоче злити мову і хоче федералізацію.

“Сьогодні Зеля вітає вас з тим, що здані території України з “надією на мир” після кидка хйла зі звільненням моряків. Сьогодні риги і українофоби не просто повертаються в Україну, вони балотуються в Раду через суди. Сьогодні Зеля зібрав в партії українофобів і призначив губернаторами сепарів і навіть брата бойовика днр. Сьогодні голова адміністрації президента хоче злити мову і хоче федералізацію. Перед президентськими виборами ви могли не вірити. А зараз – це зрада. І якщо ви це підтримаєте – ви зрадники України”, – пише він.

https://www.facebook.com/mason.lemberg/posts/845207645866191

Журналіст Леонід Швець поставив Андрію Богдану риторичне запитання щодо його цитати.

“Я правильно розумію, що Богдан круто наїхав на Зеленського?”, – запитав він.

https://www.facebook.com/leo.shvets/posts/2468083259901464

Військовий та волонтер Мирослав Гай запевняє, що Андрій Богдан обхідними шляхами намагається м’яко нав’язати нам умови Росії.

По-перше, необхідно нагадати пану Богдану, що підсумки референдуму не мають прямої юридичної дії, вони носять дорадчий характер. У будь-якому випадку для ухвалення такого рішення має бути голосування Верховної Ради. По-друге, питання російської мови на Донбасі ніколи не стояло. Більшість невеликих селищ, наприклад, навколо того ж Слов’янська, говорять українською мовою. Звичайно ж, на своєму діалекті, зі своєю вимовою, але проблеми мови там ніколи не було. Точно так само, як і на Закарпатті. Вони там розмовляють дуже специфічною українською мовою, її взагалі можна розглядати як іншу мову, але в цьому немає жодної проблеми. По-третє, війна, яка відбувається в Україні – це не мовна війна. Мова ні в якій мірі не є причиною цієї війни. Причиною цієї війни є агресивні плани Російської Федерації щодо повернення України під її геополітичний вплив, в майбутньому зі створенням нової союзної держави. І це ніяк не стосується мови. Ніяк”, – пише він.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1050611301993723&id=100011345907255

Блогер Роман Шрайк вважає, що все дуже погано і іронічно розбирає на частини слова Андрія Богдана.

“Потрібно просто дозволити розмовляти російською”, – пише він.

https://www.facebook.com/roman.shrike/posts/2594956837195746

Журналістка Наталія Влащенко обурена постами журналістів про інтерв’ю Андрія Богдана.

“Знаєте, я ніколи не була прихильницею Порошенко, але жодного разу в публічному просторі не вжила слова на кшталт «барига». Тому що люблю і поважаю справу, якою займаюся. І єдине мірило цієї справи – продукт, який ви робите. Що саме виходить в світ від нас. А чи не хабальство, як інструмент навіть не політичної, а внутрішньовидової боротьби”, – написала вона.

https://www.facebook.com/natasha.vlaschenko/posts/1569316596538057

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вкотре пересвідчився, що він з командою Зеленського знаходяться на діаметрально протилежних позиціях з абсолютної більшості питань, які стосують організації роботи і функціонування держави.

“У своїй роботі звик коментувати або те, чим безпосередньо займаюся, або те, що добре знаю. Тому, не можу не прокоментувати бачення пана Богдана розвитку дорожньої галузі”, – пише він.

https://www.facebook.com/volodymyr.omelyan/posts/10156752677078439?__tn__=K-R

Народний депутат Борислав Береза вважає, що у Донецькі та Луганській областях ніхто ніколи н езабороняв розмовляти російською мовою.

“Що стосується того, що треба дозволити розмовляти російською мовою у Донецькій і Луганській областях, хочу сказати, що їм ніхто ніколи і не забороняв російською розмовляти. Я в Києві розмовляю і пишу російською. В Києві! І тут теж ніхто не забороняє. А ось офіційною мовою, яким зобов’язані володіти представники влади та офіційних органів повинна залишатися українська мова. До речі, я ще на двох мовах розмовляю. І теж ніхто не забороняє. Але якщо відкинути жарти в сторону, то мовне питання не поверне території ОРДЛО, які знаходяться під контролем Кремля, під контроль України. Чи не поверне. Тому що Кремлю треба інше. Кремль цікавить зупинити будь-якою ціною євроінтеграційні процеси у нас і взяти під контроль Україну. А все інше – це лише імітація для прикриття головної мети. Тому нікому не варто залишатися в полоні ілюзій і оман. Це не тільки безглуздо, але і вкрай небезпечно. Для всієї України”, – написав Береза.

https://www.facebook.com/borislav.bereza/posts/3354677464558336

Активіст Сергій Стернеко іронічно запитує, коли вже скасують заборону говорити російською.

“Ви не підкажете, а коли вже скасують заборону говорити російською? Я чув, що через це у нас всі проблеми в країні, війна навіть почалась через це. Не тому що РФ напала і хоче знищити Україну як таку, а бо хтось десь колись комусь заборонив (мабуть) говорити російською. Але це не точно”, – пише він.

https://www.facebook.com/sternenko/posts/2443107679298900

Нагадаємо, Богдан запропонував зробити російську офіційною мовою на Донбасі. Данилюк підтримав Богдана і також виступив за російську мову на Донбасі.

64 КОМЕНТАРІ

  1. Язик на Донбасі ніхто не забороняв, але вони все одно взяли зброю до рук. До того ж просто перевірте самі – в селах Донбасу досі місцеві люди розмовляють УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ!Так з суржиком, але – УКРАЇНСЬКОЮ і толком російської навіть в школах не знають. Так що ДОСИТЬ СПЕКУЛЮВАТИ своїм язиком!!!

  2. Чому проросійські люди не зрозуміють, що Росію з України не зробити? Це буде вже не вільна держава, а тільки без правна колонія і жити там буде не комфортно ні одній людині любої нації?

  3. У вільній державі ніхто не вказує радіостанціям якою мовою вести передачи. Ви взагалі розумієте значення слова вільний ?

  4. Серж Магаляс Порядні громадяни в чужому домі і в країні свої правила не диктують і за гостину не віддячують, поклавши свої брудні чоботи на стіл.

  5. Вятрович не указ,мову українську вважаю рідною,але і російська мені теж подобається, так звані журналісти мова тут ні при яка,товар в бажання ганьбити людей і робити розбрат.

  6. Анжелика Григораш А чому два? Хіба це не дискримінація інших нацменшинств? Чому пріорітет російській мові, а не мовам ромів, татар, румин та інших?

  7. Если правильно все сделать, то у Путина последний козырь ( языковый вопрос) будет бит, бандеровцы и хунта после 21 апреля уже пропали. И никакая державна мова не пострадает и суверенитет тоже. Хотят люди юго – востока говорить на русском, да и пусть. Не мало мне знакомых русскоязычных сложили голову на Донбассе за Украину. Они и все мы граждане Украины, так сложилось. Языковый вопрос – высосанная из пальца тема, только ослы ведутся

  8. Так уж повелось,что русский язык твердо поселился в Украине.Это не значит, что украинский язык ущемлен.Он государственный, а русский сопутствующий.Что в этом плохого?

  9. Скажите мне что соучится если на Донбасе будет региональный язык русский ведь государственный язык украинский и с этим никто не спорит. Лучше полумайте и внесите свои предложения по востановлению мира без выстрелов. Развели воинствующие стороны на Луганщине это хотя и мизерный шаг но все же продвижение к миру.

  10. Прекратите наконец! Єто любимьій козьірь аферистов все уже порешали , как только начинается разговор о язьіке значит нужно увести от главного важного для нас простьіх людей у нас много важнейших вопросов и давайте их решать,а вопрос язьіка решен..

  11. Журналіст Роман Скрипін Якийсь ЗАЗДРІСНИК! Писанина ниже плінтуса. ???? Да! а для чого він це пише? кого піарить?

  12. Цих гопників крім Майдану ніхто не пребере Банду професора прибрав Майдан Тепер банда Бені Повна аналогія А Богдан ще нагліший і ще цинічніший

  13. 150 млн.бидла російскомовного немає своєї держави і уряду і всіх вчить як жити окупувавши кучу націй Московської Совдепії.

  14. Круто берете. Разговора нет. Государственный украинский. А так хоть на китайском. Лишь бы понимали. Не смешите мир. Пока еще только жалостьу них к нам.НАМ НУЖНО УВАЖЕНИЕ И ПРИЗНАНИЕ КАК К НАЦИИ…

  15. Заколебала эта молва, разве я требую, чтобы украиномовни говорили на русском языке, какого х рена вы нам указываете на каком языке нам говорить

  16. Языковый конфликт ВР и порох подбросили перед самыми выборами!!???? Очередной манёвр отвлечения внимания населения Украины! Их основная цель
    разделить Украину и рассорить народ!

  17. Yarinka Granny , це для російськомовних одеситів Україна чужа країна ? Чи може для російськомовних жителів Харькова ? Це так само їх країна, як і Ваша. І не Вам вирішувати на якій мові їм дивитися кінофільми, слухати радіопередачі та співати пісень. Це їх право ! І якщо Ви справді бажаєте жити у ВІЛЬНІЙ країні, Ви повинні підтримувати їхні права.

  18. Я за укра¡¡нську державну мову… але, чому укра¡¡нц¡ не зрозум¡ють, що переселенц¡ з москов¡¡ ще за царя тимка живуть там, та працювали, родили д¡тей, ховали батьк¡в ¡ завжди розмовляли рос.мовою, бо вони € москов¡ти по кров¡ , закинут¡ долею в укр.землю…, але майже тридцять рок¡в, з дня незалежност¡ , й мови не було щемити ¡¡х за це ¡ вс¡м було по барабану…, рос.розмовляли рос¡йською, а укра¡¡нц¡ укра¡¡нською ¡ жили по сус¡дству…Державна укра¡¡нська, а рег¡ональна хай буде рос¡йська…А то й правду виходить, що с€пари п¡дняли бунт, закликали пут¡на, бо ¡¡х щемили за рос.мову…Компром¡с по-любому треба знаходити, бо та вся б¡да буде до безк¡нечност¡ …

  19. Yarinka Granny , їм плювати на Україну, а роблять ці сволочі це заради грошей, і жити вони не будуть в Україні. Якби хоч одного такого зрадника розстріляли, а не дозволяли тікати, то може їх було б менше.

  20. Чорний п¡ар в д¡¡¡ …, одною ногою ми типу в €вросоюз¡ , то давайте будемо розмовляти вс¡ма мовами кра¡¡н €вропи…Москов¡ти вороги, це безперечно, але ж простимй народ, то € простий народ…, лиш би люди хорош¡ були…

  21. Анжелика Григораш а почему два госязыка. В Украине есть люди, которые говорят на венгерском, польском, румынском, молдавском языке. А чем они хуже? Давайте и эти языки сделаем государственными. Что скажете? Ну дико интересно.

  22. Анжелика Григораш А лучше би ви тут не хвилювалися, а ми би вже у своїй країні не пропали, всім зрозуміло, що ви тут чужаки, на безкоштовний проїзд вам скинемося, ваш чекає вова Ленін, Путін і в нагрузку по акції Вова ЗЕ, разом з вами

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>