15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Нардепу вдалося “вибити” три мільйони гривень на ремонт школи на Сумщині

Три мільйони гривень із держбюджету “вибив” Олег Ляшко на ремонт школи у селищі Чупахівка, що на Сумщині. Кошти вже надійшли на рахунок навчального закладу і навесні роботи розпочнуться.

Аби подякувати політику, на зустріч із ним прийшов весь педагогічний колектив, – розповідає прес-служба РПЛ.

«Я хочу, щоб в Чупахівці була найкраща школа в Україні, бо інвестиції у здоров’я і освіту – це ключ до успіху нашої країни. Досить думати про дітей президентів та прокурорів. Треба дбати про сільських дітей, бо у них немає «волохатої» руки чи блату. Але це такі ж самі діти, як і скрізь», – розповів Ляшко.

Зраділи педагоги і ще одній приємній звістці від лідера РПЛ – ініціативі про підвищення їхніх зарплат.

«Не може педагог у школі чи вихователь у дитсадку, які вкладають душу і серце в дітей, отримувати такі копійчані зарплати. Тому після президентських виборів я змушу парламент переглянути бюджет і збільшу зарплати вчителям, лікарям, вихователькам дитсадків, соціальним працівникам, бібліотекарам і працівникам культури. Це пріоритет моєї політики», – зауважив народний депутат.

Крім того, Олег Ляшко хоче відновити безкоштовне харчування дітей у школах. Вважає несправедливим нинішній розподіл, коли в навчальних закладах за рахунок держави забезпечують гарячими обідами лише учнів початкових класів.

«Сьогодні дітей годують до 4 класу. А що дитина у 5 чи 10 класі їсти не хоче? Але у багатьох батьків немає грошей дати дитині у школу. У деяких обід взагалі складається із чашки чаю і якоїсь булочки. Борщ із м’ясом бачать раз на місяць. Тому фінансувати харчування дітей у школах повинна держава, щоб кожна дитина щодня за рахунок державного бюджету їла і м’ясо, і кашу, і стакан молока, і ложку меду», – наголосив Ляшко.

Нагадаємо, Порошенко отримав 11 мільйонів від власного фонду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>