9.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Сам собі кондитер. Порошенко отримав 11 мільйонів від власного фонду

Восьмого лютого президент України Петро Порошенко став багатшим ще на 11 мільйонів гривень.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації президента.

Порошенко задекларував дивіденди від юридичної особи – ПАТ “ЗНКІФ “Прайм ессетс кепітал” у розмірі 11 мільйонів гривень.

Це інвестиційний фонд, створений в 2005 році. На момент утворення називався ЗНКІФ «Петра Порошенка», в 2006 році був перейменований.

Власник фонду (100% акцій) — Петро Порошенко, керівник — син президента Олексій.

ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал» знаходиться під управлінням ТОВ «Компанія з управління активами «Ф’южн Капітал Партнерз», яка також управляє інвестфондами «ВІК» (керівник — Ігор Кононенко), «СОВА» (керівник — Олег Свинарчук), «Кондитерінвест» (керівник — В’ячеслав Москалевський). Усі троє — партнери Петра Порошенка по бізнесу, «Богдан Капітал» і «БРІЗ».

Варто зазначити, що того ж 8 лютого з’явилася новина про те, що Порошенко також зазначив у декларації доходи на суму майже 27,5 млн гривень від продажу облігацій внутрішньої державної позики і більше 300 тис. гривень інвестиційного прибутку та погашення ОВДП. Але прибуток у розмірі 11 мільйонів, задекларований ввечері 8 лютого, пройшов повз увагу ЗМІ.

Раніше Порошенко за два місяці задекларував понад 1 млрд гривень. Згідно з деклараціями, які були подані в період з кінця грудня 2018 – початку січня 2019 року, загальний його дохід склав 1,1 млрд гривень. Основну суму склали дивіденди Rothschild Trust Schweiz AG, якому Порошенко передав в управління свою компанію Roshen.

Крім того, він вказав у декларації будинок в Київській області, ділянки, дві квартири в Києві, квартиру в Вінниці, базу відпочинку “Лебідь” в Одеській області, твори мистецтва, меблі, електронні пристрої, годинники, музичні інструменти, ювелірні вироби, одяг, килими, автомобілі (Mercedes-Benz і Jaguar), а також цінні папери.

Нагадаємо, Порошенко в 82 рази збільшив дохід за 2018 рік за рахунок дивідендів через Rothschild Trust. А ЦВК знайшла порушення у декларації “гаранта”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>