8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Нардеп-мільярдер, який заробив статки на схемах з Черновецьким, задекларував понад десять мільйонів прибутку

Олександр Супруненко, який на позачергових парламентських виборах до Верховної Ради у жовтні 2014 року був обраний народним депутатом України по мажоритарному округу № 216, а у вересні 2017-го увійшов до складу депутатської групи «Воля народу», став багатшим на десять мільйонів гривень.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації нардепа.

Вчора, 19 червня, Супруненко задекларував прибуток, отриманий 12 червня. Це дивіденди від Акціонерного товариства “АСВІО БАНК” у розмірі 10 мільйонів 313 тисяч 71 гривня.

У березні цього року нардеп-мільярдер, колишній “регіонал” Супруненко за півтора мільйона купив 20% компанії, яка управляє його банком. Він придбав 20% капіталу українського ТОВ “Компанія з управління активами “АСВІО” у самої компанії.

Однак сума в півтора мільйона не вражає, коли мова йде про “АСВІО”. Наприклад, в декларації Супруненко за 2018 рік вказані цінні папери – акції ПАТ “АСВІО БАНК” на загальну суму 86 мільйонів 883 тисячі 498 гривень та акції АТ “АСВІО БАНК” на 16 мільйонів 247 тисяч 214 гривень.

Також нардеп є кінцевим бенефіціарним власником ПАТ “АСВІО БАНК”.

У 2018 році нардеп задекларував проценти від вкладів у власному банку в розмірі 389 тисяч 65 гривень. А його дружина – 793 тисячі 764 гривні. Від АТ “АСВІО БАНК” декларант також отримав дивіденди у розмірі 17 мільйонів 376 тисяч 700 гривень.

Кошти, розміщені на рахунках банку – 56 529 грн., 48 018 доларів США Супруненка та 150 130 доларів США, 5 євро і 76 845 грн. дружини.

Брати Супруненко (У Олександра є рідний брат В’ячеслав, – ред.) представляють один з найвпливовіших в Києві сімейних кланів. Своїм впливом і достатком вони зобов’язані перш за все положенню колишнього тестя В’ячеслава Супруненка – екс-мера Києва Леоніда Черновецького. До обрання Олександра до Верховної Ради обидва брати працювали в Київраді. При цьому, за неофіційними даними, В’ячеслав курирував земельні питання, а Олександр – питання, пов’язані з власністю. Старший брат грав роль посередника між Партією регіонів і сім’єю Черновецького.

Політичні опоненти стверджують, що Супруненко в Київраді, перебуваючи у фракції Черновецького, активно брав участь в незаконних процесах по виділенню земельних ділянок (в його декларації – багато нерухомості в столиці, – ред.). Він також був депутатом 6-го скликання Верховної Ради, пройшовши за списками “Партії регіонів”.

Брати Супруненко входили в рейтинг (№172) 200 найбагатших людей України 2010 році – стан: $ 23,2 млн.

У лютому 2017 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко звинуватив Супруненка у несплаті податків на 60 млн гривень. У свою чергу депутат зазначив, що за результатами повноцінної перевірки його доходів була встановлена сума донарахування — 6 тис. грн, яка відразу ж була сплачена до бюджету, а саме кримінальне провадження проти нього було закрито Генпрокуратурою у квітні того ж року.

Нагадаємо, Олександр Супруненко, який заробив статок на аферах Черновецького, нардеп вклав у акції 28 мільйонів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>