9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Нардеп Купрій придбав елітне авто за мільйон, занизивши його вартість у декларації

Ще чинний позафракційний народний депутат Віталій Купрій придбав автомобіль за мільйон гривень.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації політика, які він вніс сьогодні, 9 серпня.

Згідно з документом, два дні тому Купрій придбав авто Audi Q7 2017 року випуску за 1 мільйон гривень у фізичної особи.

Варто зазначити, що ціна на авто дещо занижена. На сайті з продажу вживаних авто ціна на таку модель стартує від 47 тисяч доларів США, що у перерахунку на гривні – 1,2 мільйона гривень. Середня ж вартість – близько 60 тисяч доларів, що становить вже півтора мільйона.

У декларації Купрія за минулий рік зазначено, що він є власником трьох автомобілів, мотоциклу, яхти за 890 тисяч та причепу.

За минулий рік парламентар отримав 389 891 грн. зарплати, його дружина – 980 тисяч гривень доходу від підприємницької діяльності. Також Купрій не гребує компенсаціями від держави за витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень (422 880 грн.), вартістю проїзду (90 тисяч грн.) та орендою житла (157 950 грн.). При чому, Купрій має квартиру в Грузії за більш ніж мільйон, придбану вже за часів депутатства. Що завадило нардепу придбати житло у столиці аби марно не витрачати кошти платників податків – невідомо. Адже статки Купрія цілком дозволяють придбати власну квартиру у столиці або винаймати її за власний рахунок. До того ж, дружина Купрія має власне житло у Києві за 1,35 мільйона.

Згідно цього ж документу, Купрій не має вкладів у банку і тримає готівкою 55 тисяч доларів США.

Нагадаємо, Віталій Купрій, який на виборах у 2014 році потрапив до Ради як самовисуванець, перемігши по 29 округу Дніпровщини, на позачергових виборах у нардепи 2019 року не балотувався. У минулому складі парламенту він створив міжфракційне об’єднання “За Зеленського” і був його єдиним представником, відкрито підтримавши тоді ще кандидата в президенти України Володимира Зеленського.

Попри те, що його вважають людиною олігарха Ігоря Коломойського, Купрій не потрапив до списку партії “СН”, а також не представляв політсилу на мажоритарних округах. Вочевидь це пов’язано з тим, що за задумом партії її не можуть представляти на парламентських виборах чинні чи колишні нардепи.

Однак, ще у травні цього року Купрій заявив, що готовий у якості Генерального Прокурора арештувати (з наступною конфіскацією) все майно Порошенка і забезпечити йому тюремне ув’язнення до кінця життя. З протекцією у вигляді Коломойського Купрій має всі шанси отримати посаду в майбутньому уряді.

У вересні 2018 року НАБУ відкрило проти Купрія кримінальну справу за хабарництво. Також він відзначився гомофобським дописом у мережі Facebook.

Купрій заявив, що частину коштів на заставу у ЦВК вніс з власних грошей, зокрема з доходу від продажу магазину, інша частина – внески від підприємців (йдеться про вибори президента 2019 року, на яких Купрій був зареєстрований кандидатом, – ред.) Їх імена Купрій назвати відмовився, посилаючись на один приклад та можливість подальших політичних переслідувань щодо них.

Раніше чиновник міграційної служби заробила півтора мільйона, продавши незадеклароване майно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>