14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Напад талібів на військову базу в Афганістані: число загиблих зросло до принаймні 65

В Афганістані повідомили нові дані про число виявлених загиблих унаслідок нападу екстремістського угруповання «Талібан» на військову базу: там знайшли тіла принаймні 65 афганських силовиків.

Про це розповів Мохаммад Сардар Бах’ярі, заступник голови ради провінції Майдан-Вардак, у центральному місті якої, в Майдан-Шагр, уранці 21 січня стався напад, – передає Радіо Свобода.

Один із посадовців силових структур на умовах анонімності заявив про не менш ніж 70 загиблих. Деякі джерела стверджують і про 126 загиблих, але ці дані наразі не підтверджені.

Також, як повідомив член ради провінції Майдан-Вардак Хаванін Султані, понад 70 людей внаслідок нападу були поранені.

За даними посадовців, напад здійснили четверо талібів: один як смертник підірвав автомобіль із вибухівкою, ще троє почали бій із силовиками і врешті були вбиті.

За повідомленнями, на базі, що зазнала нападу, також працює навчальний центр головної спецслужби Афганістану, Національного управління безпеки.

Напад стався за кілька годин до того, як таліби оголосили, що поновили мирні переговори з представниками США.

Сполучені Штати різко засудили цей напад – наразі останній із майже щоденних більших чи менших нападів на урядові силові структури з боку руху «Талібан», який нині тією чи іншою мірою контролює майже половину території Афганістану.

США намагаються влаштувати домовленість, що привела б до закінчення 17-річної війни між талібами і урядом Афганістану. Переговори йдуть важко, таліби відмовляються від прямих контактів із представниками уряду і мають США за посередника. Нині делегації талібів і США ведуть переговори в Катарі.

Нагадаємо, раніше в Афганістані терорист-смертник атакував конвой губернатора.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>