11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Намальований негатив щодо Ляшка у провладній соціології показує, що він найбільш антисистемний кандидат, – політолог

Рівень недовіри громадян до лідера Радикальної партії, який показує провладна соціологія, свідчить про опозиційність і антисистемність Олега Ляшка.

Таку думку у коментарі виданню ІНФОРМАТОР висловив політичний експерт Мар’ян Ощановський, коментуючи свіжі соціологічні дані групи «Рейтинг».

Як відомо, результати опитування, оприлюднені 11 березня, показують, що в рейтингу довіри до українських політиків та кандидатів у президенти найбільше підтримують та довіряють коміку Володимиру Зеленському, водночас рейтинг недовіри очолив керівник Радикальної партії Олег Ляшко та чинний президент Петро Порошенко.

За даними дослідження, серед кандидатів в президенти найвищим рівнем довіри користується Володимир Зеленський – 43%. Також високий рівень довіри мають очільниця «Батьківщини» Юлія Тимошенко (28%) і керівник «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко (26%). Водночас найвищий рівень недовіри має Олег Ляшко – 71%. Петру Порошенку не довіряють 69% опитаних.

За словами Ощановського, дослідження групи «Рейтинг» не викликає довіри і, ймовірно, виконане в інтересах влади.

«Тривалий час соціологічні дослідження різних інститутів показували, що найвищий рейтинг недовіри у Петра Порошенка. Минулого місяця спалахнув скандал з розкраданням коштів в «оборонці», КСУ, який де-факто підконтрольний президенту, скасував статтю про незаконне збагачення, але, натомість, у рейтингу недовіри громадян Порошенко неочікувано перемістився на друге місце, а на першому опинився Олег Ляшко», – сказав він.

Експерт вважає, що на «почесному» першому місці у маніпулятивній соціології лідер Радикальної партії опинився через опозиційність та жорстку позицію в парламенті, завдяки якій була прийнята низка україноцентричних законів, націлених на зміцнення обороноздатності країни та підвищення соціальних стандартів громадян.

«Намальований негатив щодо Ляшка у провладній соціології показує, що він найбільш антисистемний кандидат. З наближенням виборів буде з’являтися все більше маніпулятивних соцопитувань. Зрештою, вони вже з’являються. Наприклад, минулого тижня одна з соціологічних груп показала різке падіння рейтингу Радикальної партії, хоча інші опитування не фіксували таких тенденцій. Також було оприлюднене дослідження, згідно з яким начебто лише 2% виборців Ляшка говорять на суржику, що, очевидно, не відповідає дійсності, бо чи не найбільше виборців лідера РПЛ живе в областях, де великий відсоток людей говорить на суржику», – додав він.

Нагадаємо, кандидат у президенти України Олег Ляшко розібрався з чиновниками на Хмельниччині, щоб врятувати життя родині з хворими на ДЦП дітьми.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>