7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Донеччині затримали колишнього бойовика, який у 17 років приєднався до «ДНР»

Колишній бойовик «ДНР» добровільно здався правоохоронцям міста Бахмут на Донеччині і надає свідчення.

Про це повідомила прес-служба ГУ Нацполіції Донецької області.

«…Учасник НЗФ примкнув до лав терористів у 2014 році, незважаючи на неповнолітній вік, однак за півроку втік. Сьогодні він добровільно надає свідчення про незаконну діяльність інших «колег»»,– ідеться в повідомленні.

Зазначається, що екс-найманець дізнався зі ЗМІ про можливість звільнитися від кримінальної відповідальності й добровільно здався в оперативно-розшуковий відділ оперативно-розшукового управління Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України та поліцейським.

«Після перевірки на відсутність тяжких злочинів проти мирного населення його може бути звільнено від покарання згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України», – повідомляють у поліції.

У червні 2014 року 17-річний на той час підліток «піддався на російську пропаганду та прийшов до терористів допомогти будувати «руський мир»». За кілька місяців, коли українські військові звільняли північні міста Донецької області, злякався та залишився в рідному місті. Але згодом вирішив знову приєднатися до бойовиків.
У серпні 2014-го юнак поїхав в окупований Донецьк, де приєднався до одного батальйонів так званої “ДНР”, і до січня 2015 року охороняв адміністративну будівлю цього батальйону за 5 км від Донецького аеропорту. З початком боїв на території ДАПу бахмутчанин втік, розповіли в поліції.

У Бахмутському відділі поліції нагадують, що звернутися до поліції Донеччини з повідомленням про добровільну здачу учасники незаконних збройних формувань можуть за телефонами 095-09-46-121 або 102.

Раніше суд виніс вирок бразильцю Лусваргі, який воював на Донбасі на боці «ДНР».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>