10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Бахмуті судять бійця АТО

Сьогодні, 6 березня, у Апеляційному суді Донецької області розпочалося засідання у справі військовослужбовця 30-ої ОМБр Юрія Костини.

Костину, який виконував завдання у зоні проведення Антитерористичної операції проти регулярних підрозділів ЗС РФ та підконтрольних їм незаконних збройних формувань, звинувачують у подвійному вбивстві мешканців села Луганське, Бахмутського району Донецької області. Попри виправдальний вирок суду першої інстанції, прокуратура продовжила вимагати від представників вітчизняної Феміди переглянути своє рішення. Весь цей час, понад 3 роки, боєць 30-ої ОМБр перебував у СІЗО, а судді затягували розгляд справи.

Як наслідок, Юрій Костина рішенням Бахмутського міського районного суду був визнаний винним у вчиненні злочину та отримав вирок у вигляді 15-ти років позбавлення волі.

Фото – ІНФОРМАТОР

Сьогодні нарешті розпочався розгляд апеляції у суді.

Адвокати Костини

Адвокатами Костини виявлені численні порушення у процедурі проведення слідства. Слідчі військової прокуратури та судді, попри неодноразові звернення сторони захисту, ігнорують факти, які доводять непричетність Юрія Костини до вчинення подвійного вбивства. Адвокатами Костини також було виявлено численні порушення у роботі прокуратури, які нівелюють обвинувачення проти українського бійця у вчиненні цього правопорушення. Саме їх і було подано до розгляду Апеляційного суду Донецької області.

Військова прокуратура, яка виступає стороною обвинувачення, допустила багато неточностей і нестиковок в обвинуваченні. Справа виглядає відверто сфальсифікованою.

Сторона обвинувачення, чоловік зліва – прокурор Олександр Бакуменко

Слід зазначити, що це остання апеляція у справі Костини.

Родичі Костини скаржаться на зовнішній вигляд та фізичний стан підсудного, вимагають надати йому якісне медичне обстеження та лікування.

Нагадаємо, у Запоріжжі завдяки кільком експертизам ДНК вдалося впізнати бійця ВСУ, який загинув в Іловайському котлі в серпні 2014 року і був похований на Кушугумському кладовищі.

Фото – ІНФОРМАТОР

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>