5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Буковині прикордонники обстежили кордон за допомогою літака “Даймонд”

Понад 250 кілометрів кордону з Румунією та всю ділянку українсько-молдовського кордону протягом трьох днів обстежено прикордонниками з повітря за допомогою літака “Даймонд” Одеської окремої авіаційної ескадрильї.

Про це інформує прес-служба ДПСУ.

Повітряне патрулювання здійснювалося задля виявлення можливих місць злету та посадки малих літальних апаратів. Крім того, за допомогою обладнання, яким оснащений літак, прикордонники мали змогу відстежити можливі маршрути переміщення контрабанди та місця накопичення тютюнових виробів.

Під час польотів здійснювалася фото- та відеофіксація державного кордону та лінії прикордонних інженерних споруд, що в майбутньому дасть можливість додатково посилити відповідні напрямки інженерними загородженнями.

Дедалі частіше прикордонникам доводиться боротися з так званою “повітряною контрабандою”, коли правопорушники використовують малу авіацію для досягнення своїх цілей.

Протягом попередніх років в межах Чернівецької області прикордонниками виявлено 5 квадрокоптерів, 3 мотодельтаплани та 2 літаки типу АН-2, які використовувалися для переміщення тютюнової контрабанди та відстеження прикордонних нарядів.

Нагадаємо, прикордонники відновили роботи з облаштування держкордону з Росією.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>