11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

МЗС України висловило протест через рішення Росії щодо подовження арешту українським морякам

Міністерство закордонних справ України висловило РФ рішучий протест через рішення російського суду продовжити тримання під вартою 24 українським морякам, яких Росія утримує в полоні.

«РФ знову вдалася до закритого режиму судового засідання, чим підтвердила попередні оцінки про своє повне усвідомлення незаконності судового процесу та про намагання приховати кричущі факти порушення норм міжнародного права, а саме Конвенції ООН з морського права, якою встановлюється імунітет військових кораблів та членів їхніх екіпажів, Третьої Женевської конвенції про поводження з військовополоненими 1949 року», — йдеться в заяві МЗС.

Відомство вимагає від Москви негайно звільнити моряків, надати медичні документи про стан їхнього здоров’я та процес лікування.

Раніше термін тримання під вартою продовжили Роману Мокряку, Андрію Оприску, Євгену Семидоцькому та Сергію Цибізову. Також під вартою залишили Володимира Терещенка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Андрія Шевченка. Аналогічне рішення ухвалили стосовно Дениса Гриценка, В’ячеслава Зінченка, Михайла Власюка та Андрія Драча. Під вартою залишили також Віктора Беспальченка, Владислава Костішина, Володимира Варимезу та Сергія Чулибу.

Таким чином, всі військовополонені українські моряки залишаться під вартою до липня.

Нагадаємо, адвокати наполягатимуть на повторних обстеженнях поранених військовополонених українських моряків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>