6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Митрополит ПЦУ з Підмосков’я призначив секретарем єпархії ієромонаха, який виступав за “руський мир”

14 травня 2019 року митрополит ПЦУ Адріан (Старина), керуючий Богородською єпархією колишньої УПЦ КП, що розташована у Московській області Росії, видав указ про призначення секретарем єпархії ієромонаха Андрія (Грочакова).

Про це повідомляє “Релігійна правда”

Статус Богородської єпархії колишньої УПЦ КП, яка діє у Підмосков’ї, після ліквідації УПЦ КП та отримання Томосу про автокефалію ПЦУ, наразі невідомий.

Згідно зі статутом ПЦУ, юрисдикція ПЦУ поширюється лише на територію України, а громади ПЦУ в діаспорі переходять під юрисдикцію Константинопольського Патріархату. Судячи з того, що митрополит Адріан (Старина) 14 травня 2019 року брав участь у резонансній нараді з владикою Філаретом, колишнім Патріархом УПЦ КП, він незадоволений статутом ПЦУ і підтримує Філарета у відновленні УПЦ КП разом з громадами у діаспорі.

Привертає увагу те, що призначення ієромонаха відбулося у день зустрічі митрополита Адріана з Філаретом.

Андрій Горчаков, який фігурує в указі митрополита Адріана як ієромонах, вже давно заявляє, що він князь з княжого роду Горчакова, який походить з часів Київської Русі, єдиний нащадок династії Рюриковичів, що проживає в Україні.

Відомий тим, що 2010 року брав участь в одеському “Руському марші”, де виступав за об’єднання України, Росії та Білорусі у “Святу Русь”. 2012 року він заявляв, що головним чином співпрацює з Одеською та Миколаївською єпархіями РПЦ в Україні (УПЦ МП).

19 лютого 2018 рок, під час благодійного аукціону “Миколаїв, ділись добром” глава Миколаївської облради Вікторія Москаленко вручила Андрію Горчакову нагороду “За заслуги перед Миколаївщиною”.

На своїй сторінці у Facebook Андрія Горчаков називає себе ігуменом скиту преподобного Сергія Радонезького.

2017 року в інтерв’ю журналу Ukrainian Fashion він розповідав, що незадовго до свого 35-річного ювілею отримав третю освіту – богословську.

Раніше ІНФОРМАТОР писав, що Патріарх Московський Кіріл заявив про будівництво трьох храмів РПЦ на добу.

Також читайте наше інтерв’ю з митрополитом ПЦУ Адріаном.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>