13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Михальчишин: Якщо «какая разница, на каком языке», то хай буде українська!

Щодо обмежень, які нібито можуть виникнути у зв’язку з прийняттям закону про мову, то ви ж завжди говорили: «какая разница, на каком языке?». Так, дійсно, нехай це буде українська – для чого ж роз’єднувати?

Про це заявив експерт із питань державної безпеки Юрій Михальчишин у ефірі інформаційно-політичного ток-шоу «Народ проти!» на телеканалі ZIK.

Резонер програми підкреслив, що не варто у мовному питанні апелювати до досвіду багатонаціональних держав, таких як США, Канада та Швейцарія.

«У цих країнах ніколи не було репресій і заборони мови людей, які ці держави створили та розбудовували. Там ніхто не садив до концтабору, не депортував і не вивозив ешелонами за Полярне коло. Ніхто не розстрілював з’їзди кобзарів і ще багато чого. Натомість країни, яких намагаються завжди ставити у приклад, створені зовсім на інших засадах – це держави емігрантів», – наголосив Юрій Михальчишин.

Натомість в Україні, стверджує він, зовсім інша ситуація.

«Україна – це держава, де живе народ, який дав назву цій країні – українці. Всі інші нації, які проживають в Україні поряд з нами, дійсно вважають країну своїм домом, але не вони дали назву країні.

Якщо ж говорити про обмеження, які нібито можуть виникнути у зв’язку з прийняттям закону про мову, який запрацює чи не через три роки, то ви ж завжди говорили: «какая разница, на каком языке?». Так, дійсно, яка різниця – нехай це буде українська мова. Для чого ж роз’єднувати?» – підсумував Юрій Михальчишин.

Нагадаємо, що навіть після прийняття “мовного закону” Шуфрич не перейшов на українську мову.

10 КОМЕНТАРІ

  1. Да, но украинский у каждого свой.Более того, как оказалось, этим законом недовольна и наша Западная
    Тут ответ они дали Ницой, но и Вы уважаемый получили бы его
    ПРОЧТИТЕ?Я думаю, что перевести не смогли бы
    Ответ ницоихи на вопрос о том, почему Вы не говорите украинской, нашей Западной”Иди на…, а то батогом по заду получишь”Вы закон “О мове” для кого принмали?Для себя?так на хрена Вы нам такие нужны: живете на людские налоги и еще принимаете законы против людей.?Народ нищинствует, а Вы жируете.Почему закрн не был выставлен на реыерендкм?Да 100% нужно этих дариоедов разгонять.

  2. Якщо Страна Демократична а не Тоталетарна то каждый сам волен выбирать на каком и нефиг насиловать народ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>