8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

“Ми будемо ініціювати перепис населення”, – Стефанчук

Представник президента в парламенті Руслан Стефанчук розповів журналісту ІНФОРМАТОРа, чому потрібно зробити перепис населення України.

“Ми не знаємо кількість населення в Україні. Ми будемо ініціювати перепис населення. Бо в нас було 52 мільйони, ми пам’ятаємо, тому у нас виправдано було 450 депутатів. Якщо за переписом населення ми отримуємо 30 мільйонів, то для чого нам 450 депутатів? Є європейські норми представництва. Парламентаризм – це представництво в державі від імені народу. Тому ми готові переглянути і ці норми. Також потрібно враховувати європейські норми представництва”, – коментує Стефанчук.

Він підкреслив, що в Україні був референдум 2000-ого року, на якому визначили необхідність скорочення парламенту.

“Але перед тим, як починати будь-які реформи, нам потрібно мати розуміння трьох основних речей: ресурс людей, ресурс економіки і ресурс часу. На сьогодні ми не знаємо нічого”, – говорить Стефанчук.

Він відзначив, що питання кількості депутатів і питання бар’єру не є взаємопов’язаними.

“Ми хочемо зробити так, як це існує в європейських країнах. Зробити доступність кожного з народу до влади. Ми хочемо зробити нормальний варіант представницької влади з відкликанням депутатів. З можливістю впливу на списки. І друге, що важливо, це отримати механізм прямої демократії, який існує в Європі. Ми хочемо взяти найкраще, щоб кожна людина відчула себе громадянином України”, – сказав Стефанчук.

Також він заявив, що “бар’єр у 3% дозволить омолодити кров у парламенті”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>