14.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

МВФ блокує введення справедливої пенсійної системи, – Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що МВФ блокує введення справедливої пенсійної системи.

Про це повідомляє прес-служба Радикальної партії.

В Україні 5 мільйонів осіб, які отримують 1600 грн. пенсії. У грудні їм додали по 4-5 грн., але це мізер, бо ніхто не рахує, що вони мають по 30-40-50 років стажу, в яких хто умовах працював і які ризики мав для життя під час роботи. Про це в ефірі телеканалу “NewsOne” повідомив Олег Ляшко. На його думку, така солідарна пенсійна система, коли внески йдуть до загальної казни, є дуже несправедливою.

“Роман, шахтар, отримав 15 тисяч зарплати. Його сусід отримав 5 тисяч. Відрахування, внески йдуть до загального котла. Потім Роман і його сусід Петро виходять на пенсію і отримують однакову пенсію. Роман приходить до Пенсійного фонду і питає: “Чому в мене така сама пенсія, як і в Петра, хоча я отримував в три рази вищу зарплату, я платив більші внески до Пенсійного фонду? У мого сусіда або менша зарплата, або він зовсім не працював, а тепер у нас однакова пенсія”, – Ляшко пояснив недоліки даної пенсійної системи на конкретному прикладі глядача, який додзвонився до студії.

Щоб у людей була справедлива пенсія, потрібно запровадити другий рівень соціального пенсійного забезпечення, переконаний лідер РПЛ. Він полягає у відкритті кожним громадянином персонального рахунку, куди йдуть всі внески, які він сплачує зі своєї зарплати. На ці гроші нараховуються певні відсотки. І при виході на пенсію громадяни мають змогу користуватися своїми грошима. Дана система всебічно захищає інтереси пенсіонерів.

“Персональна система передбачає: от ви все життя чесно працювали, заробляли нормальні гроші, платитли нормальні внески, а потім, не дай Бог, взяли і померли. Буває таке. Дай Бог, щоб ви 100 років жили. Але якщо ви померли, ці гроші не пропадають, а переходять у спадок вашим дітям. А сьогодні вони пропадають. Ви все життя платите, платите, а потім вони взяли і пропали. І виходить так, що ви все життя забираєте у своїх дітей, робите внески до Пенсійного фонду, а потім взяли і не дожили до пенсії, бо в Україні низький рівень життя”, – зазначив Ляшко.

Утім, переконаний політик, МВФ зобов’язав владу відстрочити введення другого рівня соціального пенсійного забезпечення, щоб і далі українці отримували несправедливі пенсії.

Нагадаємо, Ляшко вимагає проводити вибори раз на 3 роки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>