11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Треба проводити вибори раз на 3 роки, щоб політики не зажиралися, – Ляшко

Вибори в Україні потрібно проводити раз на 2-3 роки, щоб кандидати відчували відповідальність перед людьми, наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу «NewsOne».

«Один мій знайомий жартує: «За 2 місяці до виборів українцям повезе – всі їм намагатимуться сподобатися, щось будуть робити». А я кажу, що тоді вибори треба проводити раз на квартал, бо після виборів всі про людей забувають. Тільки не ми! Ми відстоюємо інтереси людей, незалежно від виборів, і не забуваємо про тих, хто нам довіряє. Насправді, вибори потрібно проводити раз на 2-3 роки, щоб привести нових людей, змінити політичні еліти, політичну систему. І щоб те гниле політичне болото не з’їдало нормальних людей. Щоб вони не зажиралися і не перетворювались на чортів з рогами», – вважає Ляшко.

Політик підкреслив, недостойних кандидатів практично неможливо розгледіти заздалегідь.

«З власного досвіду знаю, що неможливо ідеально визначити людину, якого, тим більше, ти бачиш тільки з екрану телевізора. Навіть Ісус Христос помилявся. Іуда сидів поруч з ним, обнімав його, а потім зрадив. Коли формується виборчий список – це така ж історія: приходять люди і розповідають, які вони корисні, правильні, як відстоюватимуть інтереси виборців. А потім кандидат потрапляє в парламент і його або «купують», або у нього з’являються якісь особисті інтереси. Немає можливості вплинути на це, бо немає механізму притягнення їх до відповідальності», – пояснив народний депутат.

Олег Ляшко розповів, як змусити кандидатів дотримуватись передвиборчих обіцянок.

«Питання швидше не в тому, як не дати потрапити в список негідним кандидатам. А як зробити так, щоб негідні були позбавлені мандату. Тому ми пропонуємо зміни до Конституції, щоб скоротити чисельність депутатів до 250 та передбачити імперативний мандат. Тобто, в Україні потрібно ввести «Дамоклів меч» відповідальності. Тому що зраджувати виборців і дотримуватися своїх інтересів – це не демократія. Це хаос, бардак і безвідповідальність, як у нас в Україні», – зазначив лідер РПЛ.

Нагадаємо, що Олег Ляшко проведе відкриту лекцію для молоді.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>