8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

“Можете за мене не голосувати”: Лукашенко хоче балотуватися на шостий президентський термін

Чинний президент пояснив своє рішення тим, що не хоче чути на свою адресу звинувачень “в боягузтві, і що він у важку хвилину втік”.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що планує балотуватися на наступний, а це вже шостий президентський термін. У п’ятницю, 1 березня з відповідною заявою він виступив на прес-конференції, – повідомляють ЗМІ.

“Все буде нормально, згідно із законом. Виходячи з нинішнього мого стану, а також країни і відношення до мене, я не зможу не висунути свою кандидатуру на пост президента”, – сказав він.

Чинний президент пояснив своє рішення тим, що не хоче чути на свою адресу звинувачень “в боягузтві, і що він у важку хвилину втік”.

“Я висуну свою кандидатуру, ви обирайте будь-кого, можете за мене не голосувати”, – сказав Лукашенко.

Також Лукашенко пообіцяв не робити передвиборчої пропаганди та агітації.

Моя справа – забезпечити рівні умови для всіх кандидатів”, – зазначив він.

Лукашенко запевнив також, що не збирається передавати владу своїм синам. Крім того, він зазначив, що у ЗМІ поширюється інформація нібито про його наміри об’єднатися з Росією і поділити посади.

“Я не перший термін на посаді президента і наївся вже цього президентства, тому загубити країну заради особистих амбіцій або чиїх-то, я ніколи на це не піду. Це значить перекреслити все те, що ти робив більше двох десятків років”, – сказав він.
Президент Былорусі також вважає, що слід задуматись над новою конституцією.

“Я схильний до того, що нову конституцію нам доведеться приймати. Нам доведеться підсилювати інші гілки влади – виконавчу, законодавчу”, – зазначив Лукашенко.

У відповідь на запитання журналістів про тимчасові рамки прийняття нової конституції, Лукашенко сказав, що “це не п’ять років”. “Це буде набагато менше”, – заявив президент Білорусі.

Раніше ми писали про те, що Лукашенко зробив заяву про об’єднання РФ та Білорусі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>