19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Містер травень. Міністр Нищук знявся для календаря

Міністр культури України Євген Нищук знявся у фотосесії для етногалереї “Спадок”.

Світлини міністра помітив в одному з календарів журналіст Василь Апасов, оприлюднивши фото в Facebook.

На них Євген Нищук позує в етнічній вишиванці до колін. На двох фото міністр погладжує коня, на інших позує сольно.

Міністр фінансів Нищук – містер травень 2019 у календарі. Його світлини з конем супроводжено дописом про Святого Юрія, день якого українці святкують 6 травня. У дописі зазначено, що за народними уявленнями українців Святий Юрій є покровителем диких звірів, хліборобства і захисником домашньої худоби.

Етногалерея «Спадок» – із приватної колекції родини відомих підприємців і меценатів Тараса і Ірини Демкур, була відкрита у місті Тернопіль 28 грудня 2016 року і за рік своєї діяльності стала справжнім культурно-мистецьким центром популяризації, збереження і розвитку нематеріальної культурної спадщини Галичини, регіонів України і світових, споріднених з українськими, етнографічних груп. Колекція постійно поповнюється новими екземплярами старожитностей, поновлюється тематичними експозиціями, проводить активну екскурсійну діяльність, є активним презентером української автентичної культури у міжнародних та всеукраїнських проектах, співпрацює з відомими в Україні мистецькими школами, національними музеями, науковими закладами, фондами та громадськими інституціями.

Отож є цілком нормальним, що міністр культури взяв участь в одному з проектів українського культурно-мистецького центру.

Апасов, який оприлюднив фото, так не вважає. На його думку зображення міністра на календарі не є доцільним.

“Випадково в одному офісі побачив календар, на якому зображений міністр культури України Нищук. Підозрюю, що зі службовою конем. Як ви ставитеся до ініціативи розміщувати міністрів на календарях? Ось в листопаді, в момент розпалу опалювального сезону і отримання «красивих» платіжок за нашими тарифами можна зобразити міністра Реву Андрія Олексійовича, який рубає дрова!”, – шуткує журналіст.

Підписники сторінки почали фантазувати на тему, в яких образах вони хотіли би бачити інших українських політиків.

Інші ж користувачі мережі не впізнали на фото міністра та підмітили, що Нищук вдягнений не в український одяг.

Нагадаємо, у зв’язку з оприлюдненням кілька місяців тому розслідування програми “Схеми” про закриття справи правоохоронцями руйнування історичної пам’ятки Олексіївського люнету у Києві, де президент Петро Порошенко побудував свій палац, ІНФОРМАТОР розібрався, як міністр культури Євген Нищук покриває діяння президента та збагачується на цьому.

7 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>