11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Мільярди доларів треба витрачати не на імпортне вугілля, а на зарплату і безпеку наших шахтарів, – Ляшко

Смерть людей на шахті «Лісова» на підприємстві «Львіввугілля» – наслідок бездарної політики міністерства енергетики і вугільної промисловості та його керівника Ігоря Насалика. На цьому наголосив Олег Ляшко з трибуни.

З трибуни парламенту політик висловив співчуття родинам двох загиблих внаслідок обвалу гірників та закликав депутатів вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання.

Про це повідомляє прес-служба РПЛ.

«Уряд витрачає мільярди доларів на придбання російського, американського, ПАРського вугілля замість того, щоб інвестувати у збільшення видобутку українського вугілля, безпеку праці, оновлення основних фондів і захист життя українських шахтарів. Ми вимагаємо відставки міністра енергетики Насалика, політика якого призводить до загибелі українських шахтарів, до безробіття гірників, які місяцями і роками не отримують зарплати на Донеччині, Луганщині, Львівщині, Волині. Лише мільярд гривень треба, щоб добудувати шахту у Нововолинську, але ми купуємо імпортне вугілля. Тим самим створюємо робочі місця для закордонних конкурентів, коли у наших 100 тисяч шахтарів порожній холодильник», – обурився Ляшко.

Лідер РПЛ звернувся до новообраного президента та розповів, як радикально змінити енергетичну політику держави.

«Ставка на національного виробника, перегляд бюджету, інвестиції у збільшення видобутку власного вугілля, безпеку праці і збільшення зарплат для українських шахтарів. Досить годувати іноземних конкурентів. Реальна енергетична безпека України – це українське вугілля, українська енергетика, український газ і українська нафта, а не дефолт, який пропонує нинішня влада. Бо в результаті дефолту постраждає кожен українець. Ворюги скуплять скуплять за копійки всю державну власність, а у українців буде 100 гривень за долар при тих самих копійчаних зарплатах і пенсіях. Для українців дефолт – це скорочення робочих місць, в тому числі, і у вугільній галузі, а значить – зростання тарифів і енергетична залежність країни», – підкреслив Ляшко.

Раніше Ляшко заявив, що МОЗ придбав прострочені ліки на десятки мільйонів гривень.

17 КОМЕНТАРІ

  1. Та невже?! ?Треба. І що ви особисто для цого зробили за останніх 5 років?? Брали хабарі та роздавали у приватну власність об’єкти державного значення?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>