14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Ляшко: МОЗ придбав прострочені ліки на десятки мільйонів гривень

Поки українці помирають від раку, на складах гниють медикаменти на мільйони гривень – такі результати роботи Міністерства охорони здоров’я під керівництвом Уляни Супрун.

Свідченням неефективного використання коштів чиновниками МОЗ є звіт Рахункової палати, який зачитав з парламентської трибуни Олег Ляшко, передає прес-служба РПЛ.

«Відповідно до звіту Рахункової палати, понад 12 мільярдів гривень було виділено протягом 3 років на забезпечення українців ліками. І що ми маємо? Придбані на десятки мільйонів гривень за бюджетні кошти ліки утилізовані у зв’язку із закінченням терміну придатності. Бабусям, дідусям, хлопцям і дівчатам кажуть, що ліків немає, вони виносять останнє з хати, купують ліки втридорога, а на складах гниють величезні партії медикаментів. Або придбані ліки для онкохворих дітей на 50 мільйонів гривень, у яких в інструкціях написано, що вони непридатні для лікування раку у дітей. Або забезпечення на 20% ліками хворих на серцево-судинні і онкологічні захворювання, при тому, що в Україні – найвищий рівень смертності від цих хвороб», – наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ вимагає від уряду негайно відправити у відставку Уляну Супрун та розслідувати її зловживання на посаді керівника Міністерства охорони здоров’я.

«Ми вимагаємо від правоохоронних органів порушення кримінальних проваджень за неефективне використання бюджетних коштів, за те, що українці позбавлені можливості отримувати належну медичну допомогу через корупційне керування МОЗом. Життя і здоров’я людей – це найвища цінність. І в той час, коли нова влада відволікає увагу громадськості на різні шоу – люди помирають, бо не мають можливості купити ліки. Не працює програма «Доступні ліки», немає безплатного обстеження та діагностики тяжких захворювань, немає нормальних зарплат у лікарів, які обіцяла Уляна Супрун. Це має припинитися. Супрун має бути звільнена з посади, а керівником МОЗу має бути людина, діти якої лікуються в українських лікарнях», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко розповів, де і коли відбудеться з’їзд РПЛ.

5 КОМЕНТАРІ

  1. То цими ліками і нагодуйте тих, хто іх купував.Таких потрібно стріляти, щоб другим неповадно було.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>