8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Мігранти незаконно пробралися на пором і зірвали рух Ла-Маншем

Близько півсотні мігрантів у ніч проти неділі прорвали периметр безпеки і забралися на пором, який курсує протокою Ла-Манш між французьким портом Кале та портом Дувр у Великої Британії.

Унаслідок цього поромне сполучення між двома країнами було призупинене, повідомляє Deutsche Welle.

“Як повідомили у компанії DFDS, яка здійснює пасажирські та вантажні перевезення, зокрема і протокою Ла-Манш, останнього мігранта з порома було знято лише близько другої години дня у неділю. У зв’язку з “операційними причинами” було скасовано чотири рейси між портами Кале і Дувр, повідомили в компанії, інформує агенція dpa”, – йдеться в інформаціїї ЗМІ.

З французьких портів, зокрема порту Кале, мігранти, які прибули до ЄС та Франції, прагнуть, нелегально перетнувши Ла-Марш, потрапити на територію Великобританії. Дехто з мігрантів помилково вважає, що британська влада не застосовує правила Євросоюзу, згідно з якими нелегальних мігрантів мають повертати до тієї країни ЄС, на територію якої вони вперше прибули.

У Франції діють суворі правила безпеки з метою унеможливити потрапляння мігрантів на територію портів. Так, восени 2016 року французька влада демонтувала великий стихійний табір нелегальних мігрантів у Кале, відомий як “Джунглі”. Такі суворі правила безпеки призвели до збільшення кількості спроб перетнути Ла-Манш не поромом, а з використанням невеликих човнів. Торік таких спроб було зафіксовано понад 70, а позаторік – лише 12.

Як повідомлялося, Італія прийняла мігрантів з рятувального судна, їх розподілять серед 7 країн ЄС.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>