14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Меркель висловила занепокоєння з приводу підтримки Росією правих популістських партій у Європі

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що всім слід звернути увагу на активну підтримку популістських партій Росією і вирішити, що з цим робити.

Про це глава федерального уряду ФРН заявила під час великої щорічної пресконференції в Берліні, – повідомляє Укрінформ.

Коментуючи скандал навколо російського фінансування партії Сальвіні в Італії та вплив Кремля на європейських правих у цілому, Меркель заявила, що неодноразово бачила, як праві популістські партії отримують велику підтримку з боку Росії, і це, за її словами, викликає занепокоєння.

За словами бундесканцлерки, усі, хто прагнуть хороших відносин з Росією, “мають дивитися на реальність – а реальність все ж інша, ніж бажалося б”.

Меркель зазначила, що, звісно, чула про скандал в Італії навколо фінансування з Росії партії Маттео Сальвіні “Ліга Півночі”. Втім, за її словами, розслідування цього випадку має бути справою італійської політики.

Відомо, що прокуратура Мілана почала розслідування щодо фінансування з Росії партії Маттео Сальвіні “Ліга Півночі”.

Раніше видання BuzzFeed опублікувало записи переговорів представників ультраправої італійської партії “Ліга Півночі” з чиновниками Кремля, під час яких італійці нібито домовлялися про фінансову підтримку.

Пізніше Сальвіні заперечив цю інформацію та пообіцяв судитися з американським виданням.

Нагадаємо, раніше Меркель запропонувала наслідувати діям учасників замаху на Гітлера для боротьби з правими екстремістами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>