9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Мельничук Сергій Петрович

Мельничук Сергій Петрович – засновник та колишній командир батальйону «Айдар», колишній народний депутат Верховної Ради України VIII скликання під №3 від «Радикальної партії».

e26b25e7-8adf-471c-b99c-43ae4ff6b46b_cx0_cy11_cw0_mw1024_s_n

Фото: focus.

Біографія

Сергій Мельничук народився 26 січня 1972 року в Українській РСР. Дані про ранній період життя дуже мізерні. Вищу освіту здобув у військово-технічній області. Сергій Петрович — кваліфікований радіоінженер. Навчання пройшов з 1989 по 1994 роки.

У 1994 році Сергій Мельничук вступив до військової служби у технічну службу ракетного дивізіону. Виріс за рангом до заступника командира дивізіону та старшого інженера. У званні майора за станом здоров’я зі складу збройних сил України Сергій Петрович був звільнений.

З 2007 року по 2014 рр. майбутній народний депутат Мельничук Сергій займався бізнесом, почав з посади керуючого в області постачання в інженерній компанії, закінчив заступником її генерального директору. До конфлікту на Сході України Сергій Мельничук займав посаду генерального директора ВАТ «Материк-М».

Політика

За часів Майдану Мельничук Серій Петрович був сотником Самооборони Майдану. На початку конфлікту був ініціатором створення і став першим комбатом батальйону «Айдар», який спочатку поповнювався активістами Майдану.

На хвилі піару та самопіару перший командир «Айдару» Мельничук був обраний у Верховну Раду України. Заявив про розбіжності з комбатом «Донбасу» Семеном Семенченком. З’ясування відносин доходили аж до мордобою.

22 травня 2015 р. проти нардепа Мельничука було відкрито кримінальну справу, і Сергій Петрович був оголошений у розшук. З червня з нього була знята депутатська недоторканість, пізніше – відкликаний мандат.

Включений до виборчого списку Радикальної партія Олега Ляшка під № 3 на дострокових виборах до Верховної Ради 2014.

30 січня та 2 лютого 2015 «за дії, які дискредитують звання народного депутата України та порушення присяги народного депутата» Сергій Мельничук виключений з фракції Радикальної партії.

В інтерв’ю 30 січня, 2 та 3 лютого Сергій Мельничук сказав, що «по обидві сторони конфлікту воюють брати-слов’яни, а польові командири ополченців – це місцеві мешканці», і закликав до прямих переговорів з ними. «Потрібно домовлятися в різних форматах. Потрібно вести формати не тільки з Росією, але й залучати польових командирів. Тому що їх досить багато, і якщо їх все-таки переконати, то можна домовитися. Ми ж усі українці. Так, ми воювали, але про все можна домовитися й швидше зупинити цю вбивчу війну. Тому що з обох сторін гинуть наші. І навіть російські солдати, які гинуть, я думаю, повинні жити. Це наші брати-слов’яни».

3 березня 2015 року вступив до депутатської групи “Воля народу” Ігоря Єремеєва, покинувши Радикальну партію Олега Ляшка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>