8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Іонова Марія Миколаївна

Марія Миколаївна Іонова – український політик, народний депутат України 7-го скликання.

MYAK8474

Фото: dnipropetrovsk.

Освіта

У 1995 році закінчила середню загальноосвітню школу № 191 (місто Київ).

У 1999 році закінчила Київський національний економічний університет, здобула базову вищу освіту та отримала диплом бакалавра з фінансів та кредиту, викладач економіки.

У 2000 році закінчила Київський національний економічний університет, здобула повну вищу освіту, магістр з страхового менеджменту.

У 2000 році закінчила Міжнародний науково-технічний університет (магістр міжнародної економіки).

У період 2001 року по 2005 рік — навчання в аспірантурі, здобувач за спеціальністю «світове господарство та міжнародна економіка», Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України.

У 2008 році закінчила Національну академія державного управління при Президентові України (магістр державного управління).

Трудова діяльність

З січня 2000 року по грудень 2001 року — менеджер в представництві фірми «Апіфарм ЮК, ЛТД» (Великобританія) в Україні.

З 2001 року по 2003 рік — заступник директора з зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «BM-2000».

У період 2003 року по 2004 рік — фінансовий консультант Вольво Трак Корпорейшн.

З вересня 2003 по грудень 2005 року — помічник народного депутата України на громадських засадах.

У 2005 році — консультант Президента України Секретаріату Президента України.

З 2005 року по 2006 рік — головний консультант організаційно-протокольного відділу Служби Державного Протоколу і Церемоніалу Секретаріату Президента України.

З 2007 по 2012 рік — декретна відпустка по догляду за дитиною.

Політична діяльність

Депутат Київської міськради від Блоку Віталія Кличка (2008–2012). Член постійної комісії з питань гуманітарної політики.

Народний депутат України 7-го скликання з 12 грудня 2012 від ПП «УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка», № 16 в списку. На час виборів: заступник голови Центрального виконавчого комітету з проектів та програм міжнародного співробітництва ПП «УДАР Віталія Кличка», член ПП «УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка». Член фракції ПП «УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка» (з грудня 2012), член Комітету з питань охорони здоров’я (з грудня 2012), голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення охорони материнства та дитинства, репродуктивного здоров’я.

Компромат

ЗМІ згадали про те, що між мером Києва Віталієм Кличком та народним депутатом Марією Іоновою стосунки, які неможна назвати робочими чи товариськими. Були прозорі натяки на те, що стосунки між ними відрізняються великою теплотою та ніжністю.

Цікаво, що депутат Марія Іонова цю інформацію ніяк не коментувала (не підтвердила, але й не спростувала).

Сім’я

Народний депутат від БПП Марія Іонова перебуває у законному шлюбі з Василиком Мироном Теодоровичем (1962 р. н.). Він є віце-президентом та головним управляючим корпорації PBN. Відомо, що свого часу він працював у Державному Департаменті США. Приїхавши до Києва, Мирон Василик займався піаром Віталія Кличка.

У подружжя є дочка Софія.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>