11.1 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Мангер уже двічі відмовився дати свідчення у справі Гандзюк, – СБУ

В Службі безпеки України заявляють, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер уже двічі під час проведення допитів відмовився давати свідчення.

Про це йдеться в повідомленні СБУ від 20 лютого.

У відомстві зазначають, що під час судового засідання Мангер неодноразово наголошував на готовності надати свідчення слідству з приводу пред’явленої йому підозри у вчиненні організації вбивства Гандзюк, а також висунутої ним версії про нібито причетність до цього злочину співробітника СБУ Данила Доценка та пройти експертне дослідження з використанням комп’ютерного поліграфа.

“Однак 15 лютого 2019 року під час проведення допиту як підозрюваного Мангера, останній жодних свідчень не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України”, – наголошують в СБУ.

За даними спецслужби, 20 лютого 2019 Мангер повторно відмовився від пропозиції слідчого дати свідчення.

“Така позиція Мангера суперечить зробленим його заявам під час судового розгляду і свідчить про небажання підозрюваного сприяти встановленню істини у кримінальному провадженні та свідоме ухилення від участі у експертному дослідженні із використанням комп’ютерного поліграфа”, – наголошують в СБУ.

Орган досудового розслідування також закликав сторону захисту не робити голослівних заяв з приводу предмета доказування, “необґрунтовано звинувачуючи при цьому у вчиненні особливо тяжкого злочину співробітника СБУ”.

Нагадаємо, 11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

12 лютого поліція значно посилила охорону Шевченківського районного суду, де відбувався розгляд справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк. Мангера захищали адвокати Онищенка, Штепи і Савченко. Захист Мангера добився перенесення розгляду справи на 13 лютого.

Підтримати Владислава Мангера під будівлю суду прийшли півтора десятка людей. Спілкуватися з журналістами учасники акції відмовлялися та ховали обличчя від камер.

13 лютого Шевченківський суд Києва розглядав обрання запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру. Мангер звинуватив в організації нападу на Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка. Захист Мангера попросив у суду поставити йому на поліграфі одне питання: «Чи замовляли Ви вбивство Катерини Гандзюк?», проте суддя не задовольнив це клопотання, зазначивши, що він сам має право призначити експертизу на поліграфі.

Прокурор заявила, що підозрювані в організації вбивства Гандзюк платили та погрожували потенційним свідкам за мовчання. У прокуратурі повідомили, що Мангер заплатив за вбивство Гандзюк базою відпочинку.

15 лютого суд вирішив взяти голову Херсонської облради Владислава Мангера під варту на 17 днів із правом внесення застави у розмірі 2 мільйони 497 тисяч 300 гривень. За Мангера внесли майже 2,5 мільйона застави і він вийшов із СІЗО.

18 лютого підозрюваний в організації вбивства радниці міськголови Херсону Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер вийшов на роботу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>