9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Литва вирішила заблокувати доступ до пропагандистського сайту Sputnik

Литовська комісія з радіо і телебачення постановила заборонити доступ до пропагандистського сайту агентства Sputnik Литва через порушення авторського права.

Про це повідомляється на сайті комісії, повідомляє Укрінформ.

“З метою захисту авторських прав в інтернеті, 10 липня Литовська комісія з радіо і телебачення (далі – RTCL) ухвалила рішення видати обов’язкові інструкції для постачальників послуг доступу в інтернет, щоб припинити несанкціоноване розголошення захищеного авторським правом контенту на веб-сайті https://sputniknews.lt/“, – йдеться в повідомленні.

3 липня до комісії звернулася литовська телерадіокомпанія LRT, яка повідомила, що Sputnik без дозволу розміщував на своєму сайті публікації порталу LRT.

“LRT зверталася до адміністратора вебсайту і хостинг-провайдера з проханням видалити незаконно опублікований контент, захищений авторським правом, але його продовжували незаконно публікувати: адміністратор цього вебсайту продовжував побічно заохочувати користувачів використовувати незаконно опубліковані матеріали, захищені авторським правом. На момент звернення LRT було опубліковано 1464 статті”, – пояснював регулятор.

Литовська комісія з радіо і телебачення постановила видати обов’язкові інструкції постачальникам послуг в інтернеті – заблокувати доступ до сайту Sputnik Литва на території країни.

Рішення набере чинності після того, як його затвердить Вільнюський окружний адміністративний суд.

Нагадаємо, президент Естонії Керсті Кальюлайд призначила новим послом Естонії в Україні Каймо Куусе.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>