14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Лозовий пояснив, чому не вважає себе слугою народу

Депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий вважає принизливою думку, щодо того, що політик повинен бути “слугою народу”. Про це депутат розповів на зустрічі з лікарями Лисянської центральної районної лікарні.

Журналіст ІНФОРМАТОРа побачив, про що народний обранець спілкується з виборцями.

“Я вважаю, що “слуга народу” це принизливо, народний обранець повинен захищати інтереси людей, а не прислуговувати їм”, – заявив Лозовий.

На зустрічі депутат спілкувався щодо медреформи, страхової моделі медицини та державного контролю якості ліків. Не пройшла повз і тема судової справи Мосійчука проти Супрун.

Депутат заявив, що за даними Держстату за минулий рік Україну покинуло 70 тис. лікарів та пожалівся на якість ліків.

“Друг мав болі на шлунку, йому з Італії привезли знеболююче, коли воно закінчилося, він пішов у аптеку на попросив знайти аналог. Йому продали дуже дорогі ліки з аналогічним складом, але вони йому не допомогли і він страшенно страждав. Потім він ці ліки відправив на експертизу, виявилося, що у препараті недостає діючої речовини”, – повідомив депутат.

Із залу питають, чому Радикальна партія подала у суд на Супрун, депутат відповідає:

“Супрун призначили на посаду з порушенням закону і суд це визнав, бо Кабінет Міністрів призначив Супрун на посаду заступника міністра минаючи подання голови міністерства, якого на той час не було. Окрім того, Супрун має два громадянства, це може і не так погано, як здається, але це порушення Конституції та Закону України, бо у Конституції сказано — в Україні існує єдине громадянство. Коли вона отримувала українське громадянство, вона повинна була відмовитись від американського, чого вона досі не зробила. Це знущання та правовий нігілізм, тому що інших за це лишають громадянства та депортують, а Супрун дозволяють працювати на посаді”, – розповідає Лозовий.

Лозовий розповів, чому “радикали” виступають за мораторій на продаж сировини:

“Зараз рівень безробіття вище ніж у 90 роках. Заборона продажу сировини потрібна для того, щоб продавати продукцію з доданою вартістю. Ми експортуємо багато зерна, але ми можемо власними силами виробляти з цієї сировини товар та створювати нові робочі місці. Продавати не зерно, а борошно, продавати печиво, макарони, глютен, щоб у людей була робота, а у країни — розвиток економіки”, – повідомив депутат.

“Чому Польща тридцять років тому, змогла, а ми — ні? Там влада нормальна, вони допомагають селу, створили 200 тисяч фермерських господарств”, – каже депутат.

З залу лунає питання від депутата до Лозового, яку систему підтримує Радикальна партія, парламентсько-президентську, чи президентсько-парламентську.

“Зараз ми бачимо недосконалість ієрархії влади. Коли у 2004-ому була зміна парламентсько-президентської на президентсько-парламентську систему, президент втратив повноваження, але це все одно був дуалізм двох гілок влади — президентської та парламентської. А дуалізм у владі веде до бардака. Треба лишити президента повноважень, або збільшити їх та прийняти закон про імпічмент, для того, щоб президент відчував свою відповідальність, але повинна бути чітка та зрозуміла ієрархія, коли кожна гілка влади несе відповідальність за рішення, а не займається боротьбою між собою”, – відповів Лозовий.

Як повідомлялося, Лозовий появнив, чому Радикальну Партію називають партією популістів.

Фото — прес-служба РПЛ.

4 КОМЕНТАРІ

  1. Вот только эти избранные, считающие унизительным служить своему народу, очень быстро забывают о тех, кто вознес их на Олимп и начинают считать, что этот самый народ должен служить им, обеспечивая все блага жизни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>