8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

“Людину забрати з Кварталу можна, а Квартал з неї – ні”: у соцмережах відреагували на інавгурацію Зеленського

Головною темою дня стала інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського. Суспільство бурхливо відреагувало на урочистий захід у Верховній Раді.

ІНФОРМАТОР зібрав для вас підбірку реакцій людей та лідерів суспільних думок на інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського.

Головний редактор видання “Лівий Берег” Соня Кошкіна заявила, що заява Зеленського до деяких людей з Кабінету Міністрів України незаслужено хамська.

Журналіст Роман Цимбалюк побажав Зеленському мудрості та гарних порадників.

Народний депутат Сергій Рибалка хотів почути більше про стратегічні плани реформування країни.

“Я хотів почути більше про стратегічні плани реформування країни.
Очевидно, потрібно перезавантажити владу. Однозначно мають піти у відставку силовики – надто багато корупційних скандалів. З виборами нового парламенту буде призначатися і новий уряд. Я вже неоднаразово говорив, що до виборів можна і треба ухвалити пакет важливих законів. Погоджуюсь із президентом Зеленським, потрібно голосувати за зняття депутатської недоторканості. Але одночасно потрібно ухвалити законодавство з чіткою процедурою імпічменту президента. Всі мають бути рівні перед законом. Маємо встановити баланс влади, усунути спокусу перетягування повноважень”, – написав депутат.

Журналістка Ярослава Гресь вважає, що Зеленському варто було б сказати тим, “хто ненавидить Україну, українську мову і українську культуру – просимо здати паспорти прямо сьогодні”

Народний депутат Борислав Береза підтримує пропозицію Зеленського не вішати портрети президента у кабінетах чиновників.

“Але знаєте, що мені довелося по-душі на 100%? Це його меседж про те, що не треба вішати його портрети в провладних кабінетах. Він не ікона”, – написав Береза.

Журналіст Роман Шрайк побачив певну логіку в тому, що президент від народу розбирається у політиці та економіці на рівні народу.

Народний депутат Дмитро Лінько зауважив, що Ляшко єдиний, хто зробив зауваження Зеленському за звернення російською мовою.

“Єдиний, хто зробив зауваження новообраному Президенту за звернення російською мовою до жителів Донбасу. Українці знають і чудово розуміють рідну українську мову! Попереду битва не тільки за мову, але й за країну”, – написав депутат.

Голові організації “Твій шлях” було соромно за промову Зеленського.

“Мені знов було соромно за промову Зеленського, соромно, що це вже промова президента під час інавгурації. А ще соромно спостерігати, як багато хто починає у себе на сторінках ФБ заявляти, яка це була класна промова і як вона їм сподобалася. Соромно, що для них рівень бидла стає мейнстримом, соромно з ними жити в одній країні”, – написав він.

Керівник прес-центру “Главком” Наталія Малиновська іронічно написала, що можна забрати людину із “Квартал-95”, але не можна забрати “Квартал-95” з людини.

Голова Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко переконаний, що Зеленський розпочав своє президентство з антиконституційного кроку – розпуску Парламенту.

“Ну що ж, гірші прогнози, на жаль, починають справджуватися. Президент Зеленський вирішив почати свої президентство з антиконституційного кроку – “розпуску Парламенту”, як він сказав. По-перше, конституційних підстав для цього немає. А по-друге, антипарламентаризм і апеляція до прямої демократії, чим була насичена його виборча програма, – це два основні інструменти чи симптоми прагнення узурпації влади. Так поводилися більшість диктаторів – говорили, що вони реалізують волю народу, при цьому замовчували про верховенство права, Конституцію та закони. Сподіваюся у Верховній Раді знайдеться 45 народних депутатів, які не побояться підписати подання в Конституційний Суд для захисту Конституції”, – написав він.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко очікує від Зеленського скасування рішення уряду про підвищення цін на газ для людей.

“Звертаюся до Президента Зеленського видати свій перший указ про скасування рішення уряду про підвищення цін на газ для людей. Це і буде початком кінця епохи бідності і жадібності, – написав Ляшко.

Журналістка StopFake вважає, що у нас проблеми, якщо навіть пропагандистка Ольга Скабєєва пораділа промові Зеленського.

Володимир Моргун заявив, що Рада ще не усвідомила, що таке “Зетехнологія”.

Роман Кулик з Експертного Корпусу написав, що смішно не було.

“Смішно не було. Інавгураційна промова президента Зеленського – сумне видовище. Що сама риторика та форма подачі думок, що базові тези. Навіть особливо не горіло, просто важко спостерігати таку “еволюцію” президентства. За 5 років набридли класичні пафосні виступи Порошенка – ну тепер наслухаємось низькопробних шутєйок і хрипу від Зеленського. Нагромадження недолугих і недоречних на такому заході жартів, безсистемні плутані тези, погрози уряду та парламенту, хейтерство усіх попередників – якось не справило враження відповідального президента. Але продовження затребуваного і популярного в масах образу “руйнівника системи”. Дуже кидається в очі, як для нього важливо знаходити відгук в аудиторії, спиратись на схвалення в залі, справляти враження ефектністю заяв”, – йдеться у повідомленні.

Журналістка Яніна Соколова вважає інавгурацію перемогою демократії.

Політолог в “Україна” Віктор Уколов написав, що Зеленський вміє читати українською навіть без акценту.

Нагадаємо, політичний експерт Мар’ян Ощановський заявив ІНФОРМАТОРу, що Зеленський поставив власні інтереси вище своїх обіцянок.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>