8.7 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Зеленський поставив власні інтереси вище своїх обіцянок, – експерт про розпуск ВРУ

Новобраний президент Володимир Зеленський, заявивши під час інавгурації про розпуск Верховної Ради, власні інтереси поставив вище своїх же обіцянок.

Таку думку у коментарі ІНФОРМАТОРу висловив політичний експерт Мар’ян Ощановський.

«В інавгураційній промові Зеленського прозвучав щонайменше один спекулятивний меседж. Зеленський попросив народних депутатів змінити виборче законодавство та, водночас, заявив про розпуск парламенту, хоча прекрасно розуміє, що одразу після указу про розпуск ВРУ розпочинається виборча кампанія, коли депутати вже не зможуть змінювати закон про вибори», – сказав він.

Експерт зазначив, що з однієї сторони в інтересах Зеленського як можна швидше розпустити чинну Раду, щоби завести в парламент побільше своїх депутатів, а другої – він обіцяв змінити виборче законодавство. «Фактично, ситуація склалася так, що Зеленському прийшлося обирати між виконанням обіцянки і реалізацією власних амбіцій. Наразі, схоже на те, що свої інтереси президент поставив вище своїх же обіцянок», – наголосив він.

Ощановський зауважив: якщо позачергові парламентські вибори пройдуть по старому виборчому законодавству, це означатиме, що розпуск Ради відбувся на вигідних БПП умовах, які не проти позачергових виборів, але лише якщо залишиться «мажоритарка».

«Якщо все так і буде, то очевидно, що перед розпуском парламенту між новою і старою владою відбулися домовленості щодо позачергових виборів. Чи варто у такому випадку очікувати від президента Зеленського чогось нового, якщо він розпочав з домовленостей зі «старими»?! Питання риторичне», – сказав він.

На думку експерта, Зеленському буде не просто пояснити законність розпуску парламенту.

«У 2016 році, коли парламентську коаліцію покинули три фракції, коаліція не заявляла про припинення існування. Також наразі немає рішення ні Конституційного, ні жодного іншого суду про відсутність коаліції. На що збирається опиратись президент, розпускаючи Раду, поки не зрозуміло. Зате очевидно, що не всі в парламенті вважатимуть таке рішення законним і конституційним», – додав він.

Нагадаємо, народні депутати відреагували на заяву Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Уважаемый эксперт Зеленский призвал депутатов сделать что-то хорошее чтобы за них потом люди проголосовали если же ничего не сделают за 2 месяца то нахер они надо никто не будет за них голосовать

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>