3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Люди хочуть, щоб влада зробила висновки, – Якубін

Хто переможе на дебатах, досвідчений актор, або досвідчений політик? Чому відсутність досвіду Зеленського у політиці привабливіше, ніж великий політичний досвід чинного президента? 

Журналіст ІНФОРМАТОРа поспілкувався  з політологом Олексієм Якубіним, для того, щоб знайти відповіді на ці питання.

“Недосвідченість Зеленського в політиці це його великий плюс. Зеленського обирають саме тому, що він не Порошенко. Він не має такого досвіду, як Порошенко. У штабі чинного президента чомусь вважають, що відсутність досвіду це мінус. Так, звісно він менше розуміється у деяких питаннях, але досвід — це відносна категорія. Є відома фраза, яку приписують Вацлаву Гавелу – “Краще п’ять років помилок, ніж 50 років саботажу”. Тут схожа ситуація, тому що від Зеленського ніхто не чекає досвіду, а досвід Порошенка у суспільства викликає лише відторгнення”, – повідомив Олексій Якубін.

Політолог повідомив журналісту, що дебати не вплинуть на рейтинги, а люди протестують проти старої системи, голосуючи проти Порошенка.

“Навіть якщо Порошенку буде здаватися на дебатах, що він риторичний, що він виглядав переконливо, розставив всі крапки над “і”, враження виборців від дебатів буде інше, через те, що Порошенко — лідер антирейтингу, а Зеленський є лідером виборчої компанії і це велика різниця. Прихильники Порошенка скажуть, що він виглядав впевненіше, але якщо дивитись глобально, я не вірю, що дебати повпливають на результати президентських виборів. Соціологія нам каже, що співвідношення голосів приблизно 70 на 30 відсотків, більшість людей вже визначилася. Рейтинг Зеленського це й антирейтинг Порошенка, Зеленський може виглядати непереконливо, але люди хочуть щоб політичний клас зробив висновки, що неможна вести в країні політику розколу”, – підсумував політолог.

Раніше політологи розповіли, чому Зеленський не був дипломатичним у телефонній розмові з президентом Порошенком.

Фото – facebook.com/profile.php?id=1352542874

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>