15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Це цілком логічна реакція, – експерти про “батл” Зеленського і Порошенка

Вибори в Україні стали причиною соціальної кризи. Політики використовують брудні політтехнологічні прийоми, які поляризували суспільство та викликали емоційну і інтелектуальну напругу серед українців. Не стала виключенням і остання розмова по телефону між Порошенком та Зеленським.

Чому Зеленський не дотримувався паритету, перебивав Порошенка та розмовляв не у дипломатичному руслі, як заведено серед політиків? Журналіст ІНФОРМАТОРа спробував дізнатись причину нетипової поведінки кандидата в президенти України серед експертного кола.

Політолог Петро Олещук вважає, що Зеленський розмовляє у такій манері через інформаційний бруд, який використовують проти нього політтехнологи Порошенка.

Фото – slovoidilo.ua

“Безперечно, на таке відношення до Порошенка з боку Зеленського вплинула доволі брудна політтехнологічна кампанія, усі ми бачили ці неоднозначні ролики, які вплинули на сприйняття опонента. Це цілком логічна відповідь на спроби подавити його з боку конкурента. Він намагався в цій ситуації продемонструвати себе як господар ситуації. Реакція на розмову Зеленського була доволі різка та негативна, але я думаю серед його прихильників вона буде сприйнята або нейтрально, або позитивно”, – повідомив політолог.

Політолог Роман Бортнік розказав, що у словах Зеленського немає емоцій і його риторика — це політтехнологічний прийом.

Фото – facebook.com/ruslan.bortnik.3

“Один із тезисів, який використовувала команда Порошенка проти Зеленського, це те, що він – боягуз. І ця агресивна манера поведінки Зеленського на відео з НСК “Олімпійський” повинна переконати суспільство у тому, що він смілива та хоробра людина, що він не боягуз, навіть, якщо він не прийде на дебати. Це не емоційна реакція, це продуманий політтехнологічний підхід, він продемонстрував хоробрість, коли майже посилав президента на три букви”, – розповів експерт.

Політолог Олексій Якубін вважає, що Порошенко намагався спровокувати Зеленського.

Ф
Фото – facebook.com/profile.php?id=1352542874

“Те, що ми бачити вчора в ефірі, треба сприймати у контексті. Президент неочікувано прийшов на шоу і став вимагати почати дебати, та питати, де Зеленський. Вочевидь, президент знав, що Зеленський вже відлітав або готувався до вильоту у Францію. Чинний президент прийшов на телебачення для того, щоб скласти враження, що Зеленський не готовий до дебатів. Порошенко хотів, щоб Зеленський зірвався. Після звинувачень у тому, що Зеленський – наркоман, маріонетка, після роликів, де його збиває КамАЗ, Порошенко розраховував спровокувати Зеленського. Порошенко розраховував, що Зеленський психологічно не витримає, і тоді президент зробить вигляд, мовляв, він – чинний та благородний, а Зеленський – невихована людина. Я вважаю, що Зеленський відповів більш-менш у рамках пристойності”, – повідомив політолог.

Політичний експерт Мар’ян Ощановський розповів журналісту Інформатора, що Зеленський намагається таким чином спростувати тези штабу Порошенка про те, що Зеленський не здатний бути сильним президентом.

“Петро Порошенко з подачі своїх політтехнологів регулярно звинувачує Володимира Зеленського у слабкості. Порошенко і агітатори Банкової апелюють, що, мовляв, Зеленський, якщо стане президентом, не буде спроможний на рівних вести переговори з Путіним. Аби відкинути сумніви, що він буде слабким президентом, Зеленський обрав жорсткий тон розмови з Порошенком у студії “1+1″, щоб продемонструвати, що він не лише комік, а й харизматичний політик, здатний бути сильним переговірником, в тому числі з Володимиром Путіним”, – вважає експерт.

Як повідомлялося, експерти вважають, що дебати вже нічого не змінять.

Дмитро Олійник

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>