10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ляшку під силу поборотися за вихід в другий тур, – політолог

Лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку під силу поборотися за вихід у другий тур президентських виборів.

Про це, говорячи про перспективи Ляшка на президентських виборах, заявив в інтерв’ю виданню ІНФОРМАТОР політичний експерт Володимир Цибулько.

Політолог переконаний, що Ляшко збільшить свої шанси на виборах, якщо розширить політичне союзництво.

«Олегу Ляшку під силу поборотися за вихід в другий тур. Для цьому йому потрібне трошки ширше політичне союзництво. Наразі Радикальна партія залишається монопартійним проектом. Очевидно, що у неї зберігаються шанси для проходження у парламент. Але посилення Ляшка буде залежати від його розуміння, які уламки політпроектів він зможе поглинути. Тому що в межах вертикалі, яку він вибудував, його електоральні можливості уже «забетоновані». Нарощувати їх можна тільки за рахунок ширшого союзництва», – сказав Цибулько.

На думку політолога, лідер РПЛ зробив правильно, коли розширив на схід країни географію розбудови партійної структури.

«Ляшко зробив дуже сміливий політичний трюк, пішовши на Схід. До речі, РПЛ – перша з політсил, яка активно почала будувати свої структури на сході країни. Наприклад, «Батьківщина» досі як слід не розбудувала на Сході свої мережі. До певної міри через похід на Схід Ляшко дещо втратив у Центрі та на Заході, але його ідея розширити ареал свого виборця дуже раціональна. Кожен кандидат може відібрати у потенційного переможця від кількох тисяч до 0,5% голосів. Тому важливе значення матиме розбивання електорального поля на маленькі сегменти. Якщо Ляшко побачить, які прошарки суспільства йому під силу притягнути, він буде покращувати свій результат», – наголосив експерт.

Нагадаємо, видання ІНФОРМАТОР поговорило з відомим українським політичним експертом Володимиром Цибульком про президентські вибори і ключових кандидатів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>