2.9 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Ляшко: Зарплата рятувальників повинна бути 15 тисяч гривень

Мінімальна зарплата рятувальників повинна бути, як у військовослужбовців – не менше 15 тисяч гривень, наголосив Олег Ляшко у Черкаському інституті пожежної безпеки.

Завдяки зусиллям політика лише за 2 роки зарплата ДСНСівців зросла втричі – з 3 до 9 тисяч гривень. Підвищення ще на 3 тисячі гривень пообіцяв добитися лідер Радикальної партії до кінця цього року, – передає прес-служба РПЛ.

«9 тисяч гривень – це вже не 3 тисячі гривень, але і цього недостатньо. Рятувальники повинні отримувати зарплати, не нижчі військовослужбовців – 15 тисяч гривень. Минулого року ми двічі підняли рятувальникам зарплати. Цьогоріч, сподіваюсь, ще раз буде підвищення, щоб у них до кінця 2019 року зарплата була хоча б 12 тисяч гривень. І ми це зробимо», – заявив Ляшко.

Повернути престижність професії рятувальників – одне з головних завдань політика, зізнався він.

«У системі ДСНС сьогодні працює понад 78 тисяч людей. Це величезна армія героїчних людей, які щодня ризикують своїм життям. Коли замело дороги, коли треба допомогти породіллі чи врятувати майно, кого звуть – рятувальників. Тому і високу заплату потрібно платити рятувальникам. І я змушу всіх їх поважати і платити достойні зарплати!», – запевнив Ляшко.

Крім того, на цей рік лідер РПЛ вибив мільярд гривень на оновлення автопарку пожежної техніки та ще 100 мільйонів – на житло для рятувальників.

«В Україні 98% пожежної техніки – зношена. Їй по 30-40 років. Це означає, що людина, у якої біда, буде півдня чекати, поки до неї приїде пожежний автомобіль. Наші рятувальники повинні приїжджати швидко і вчасно, на сучасній техніці, мати засоби захисту. Тому ми вибили із держбюджету мільярд на оновлення автопарку пожежної техніки та ще 100 мільйонів – на житло для рятувальників. 10 років вони не отримували на це ні копійки. Завдяки нашим зусиллям минулого року було виділено 100 мільйонів. Стільки ж і цьогоріч», – підкреслив Ляшко.

Раніше Ляшко заявив, що закриття українських лікарень – показник байдужості влади до простих українців.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>