9.8 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Закриття українських лікарень – показник байдужості влади до простих українців, – Ляшко

Ляшко заявив, що влада закриває лікарні, бо їй байдуже здоров’я людей.

Про це повідомляє пре-служба Радикальної партії.

Їздити за десятки кілометрів у лікарню або лікуватись у коридорі – на такі муки прирекла влада мешканців села Ротмістрівка на Черкащині. Про це люди розповіли Олегу Ляшку під час його візиту в область. Єдиний медзаклад на весь район хочуть закрити. Політик пообіцяв цього не допустити.

«У нас одна єдина лікарня на весь Смілянський район. В Балаклеї – розвалили, в Пташнику – розвалили. В цій лікарні, що залишилась – 10 ліжок. Люди в коридорі лежать. Через декілька місяців і її взагалі не стане», – скаржилися селяни політику.

Олег Ляшко переконаний, закриття лікарень та недоступність медицини – результат недолугої політики очільниці МОЗ Уляни Супрун.

«Влада закриває лікарні, бо їй байдуже здоров’я людей. А нам – ні! Тому ми вимагаємо відставки Супрун і 15 лютого буде суд з цього приводу за нашим позовом. Лікарні в Україні треба не закривати, а відкривати. А сьогодні через високі ціни на ліки і недоступність медицини українці хворіють і помирають. Ми займаємо перші місця за смертністю у світі. Моє завдання – змінити цю ганебну політику і я це зроблю», – заспокоював лідер РПЛ людей.

Народний депутат переконаний, здоров’я і життя людей повинні бути пріоритетом для влади. Тому ініціює перегляд держбюджету, щоб збільшити видатки на медицину.

«Наші лікарі 8 років вчаться, а отримують 5 тисяч гривень зарплати. Натомість, у сусідній Польщі різнороби по 12 тисяч гривень мають у місяць. Потім дивуємося, чому наші медики їдуть працювати у Польщу. Сьогодні вже 70 тисяч наших лікарів працюють за кордоном. Єдина можливість повернути їх додому – це підвищення зарплат. Тому я перегляну держбюджет і збільшу фінансування медицини та зарплат медикам», – запевнив Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко закликав Порошенка не політизувати церковне питання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>