15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ляшко вимагає знизити пенсійний вік для доярок і шахтарів

Знизити пенсійний вік та повернути пільговий режим виходу на пенсію вимагає від влади Олег Ляшко.

На несправедливість у нарахуванні пенсій політику пожалілися мешканки Київщині., – повідомляє прес-служба РПЛ.

Наталія Петрівна розповіла, що понад 35 років з ранку до ночі працювала дояркою. Не розуміє, чому раніше працівниці її професії виходили на пенсію у 55 років, а вона має працювати до 60, та ще й доводити свій трудовий стаж.

«Мені 55 років, 36 років проробила на фермі, а пенсії не можу добитися, бо норми якісь треба. Які ще норми? Норми зберігаються у нас в конторі три роки по закону. Де їх брати тепер? Трудова книжка, кажуть, не підтверджує нічого. Я з 19 років працювала. Не бачила, як діти мої росли. Кидала все і в 4 години ранку вставала. Мете – не мете, дощ – не дощ, а я йшла на роботу. І сьогодні, виявляється, нікому нічого не довести», – розплакалася жінка.

Олег Ляшко заспокоїв Наталію Петрівну та пообіцяв добитися спрощення правил виходу та справедливого нарахування пенсій колишнім колгоспникам.

«Чому цій людині пенсію не дають – бо економлять на таких, як вона, а потім розповідають, що з бюджету менше витратили. А ця жінка все життя пропахала, світу білого не бачила. І зараз слова вимовити не може через таку несправедливість. Причому вона до тих папірців, коли кантора в колгоспі була? Завданням цієї жіночки було з коровами поратися і молоко людям давати, а не по конторах ходити і збирати документи. Тому я зламаю цю несправедливу пенсійну систему, коли людям не дають пенсії, на які вони заслужили», – наголосив народний депутат.

Першим кроком пенсійної системи від Олега Ляшка має бути перерахунок пенсій людям із великим трудовим стажем.

«Коли людина майже 40 років у тваринництві пропрацювала і має 1500 гривень пенсії – хіба це справедливо? Тому я добиваюся підвищення пенсій, щоб людей не грабували. Для колишніх колгоспників, ветеранів праці, людям із великим трудовим стажем повинен бути окремий пенсійний закон. Люди не винні, що вони все життя пропрацювали, але у них була маленька зарплата. Тому у цих людей для нарахування пенсії повинні враховуватись не тільки внески до Пенсійного фонду, а й трудовий стаж. Чим більший трудовий стаж – тим більша пенсія. І мінімальна пенсія при великому трудовому стажі має бути хоча б 4-5 тисяч гривень», – вважає політик.

Наступне, що планує зробити Олег Ляшко у пенсійному законодавстві – повернути спецрежим виходу на пенсію для пільгових категорій громадян. Саме на це політику пожалілася Олена Іванівна із села Велика Вовнянка. Каже, що вже не має сил працювати, а до пенсії за новою реформою – не близький світ.

«Це такий тяжкий труд. Подивіться на мої руки. Тому треба зменшити пенсійний вік, бо доярка важко працює фізично і вона не може стільки працювати», – розповіла жінка.

Олег Ляшко переконаний, не суддям чи прокурорам треба пенсійний вік знижувати, а людям праці, бо на них тримається економіка країни.

«Ми пропонуємо відновити пільговий вихід на пенсію для людей, які працюють у важких умовах – доярок, механізаторів, шахтарів, металургів, хіміків. Щоб вони виходили на пенсію достроково. А то прокурори та судді в 40 років виходять на пенсію, в теплі і добрі просидівши все життя. А доярки чи шахтарі все життя робили на важкому виробництві і до 60 років повинні працювати, а потім ще й копійчану пенсію отримують. Так не повинно бути і ми це змінимо!», – запевнив Ляшко.

Нагадаємо, економічний експерт Ігор Гужва переконаний, що Олег Ляшко пропонує реальну альтернативу дефолту і кредитам МВФ.

84 КОМЕНТАРІ

  1. А покажіть краще тяжкий труд доярок в Данії. Замість нормальних умов праці краще раніше на пенсію. Відношення до людей як до витратного матеріалу.

  2. А металлурги у нас в комфорте работают? При 40 градусной жаре,и убитом оборудовании,вы же ничего не модернизируете, только свои карманы набиваете!

  3. Лучше скажи, де зараз ферми і доярки. Розвалили все. І опять хочуть нахитать, а остальні що ни люди. Чи ми ни пахаєм. Ляшко щ тебе запрягти у ярмо і щоб ти пахав до 90 років.

  4. Пошел вон мразь такая же что и все в уходящей власти. Тошно смотреть на весь ваш цирк. Уходите хотя бьі с чувством что осталрсь хоть капля что то человеческое. Не дерите глотки. Все на смену єтой трехдесятилетней иллюзий независимости пришел им конец. Именно новое молодое поколение желающее построить свою страну такой ,чтобьі человек в ней бьіл главньім,а не власть денег. Вам не вериться,а мьі 73,5% верим .Пусть будут ошибки ,но не маредерство и воровство. Пусть что то недосмотрели ,но не офшорьі,Коболевьі,Ахметовьі,Косюки,Фирташи,Яценюки,Луценки,Свинарчуки во в главе с Порошенком. Мира добиться любой ценой,бр человек дрлжен бьіть на первом месте,а не пялить вьішиванки сидя в кресле и горланить о ,,патриотизме,,.Позор!

  5. Проснувся… и знайшов тему для п¡ара…в¡н живе ще дос¡ в стан¡ “колгоспних господарств”… Йому треба назвати свою парт¡ю. – ” Парт¡я когосп¡в Ляшка”…???

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>