14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Ляшко в Раді Європи: Росія розуміє тільки мову сили

Засудити агресію Російської Федерації в Азовському морі та визнати захоплення 24 українських військовослужбовців закликав Олег Ляшко членів ПАРЄ, виступаючи під час сесії у Страсбурзі.

“Багато хто із присутніх тут каже, що з Росією треба домовлятися. Можливо ви не бачите, що за участю російської армії та зброї палає пів Європи: Крим, Донбас, Придністров’я, Абхазія, Осетія, Нагорний Карабах. Політика умиротворення ніколи не зупиняє агресора. Агресора зупинить тільки сила. Наша сила – в нашій єдності. 70 років тому ПАРЄ створювалася після Другої світової війни – найкривавішої війни в Європі для того, щоб більше ніколи не було воєн. Що ми сьогодні бачимо? Член організації – Росія анексувала частину території іншого члена організації – України, захопила наші кораблі, не дотримується жодних домовленостей, судить наших військовополонених, як кримінальних злочинців, і світ закриває на це очі. Ви шукаєте аргументи, щоб вести діалог. Який може бути діалог між вовком і вівцею, між агресором і жертвою?”, – наголосив лідер РПЛ з трибуни сесійної зали ПАРЄ.

Політик зауважив, резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо ситуації в Азовському морі та Керченській протоці написана дуже лояльно. Росія у ній не визнається агресором, що є неприпустимим у даній ситуації, – передає прес-служба РПЛ.

“У резолюції – лицемірство, немає ключового – визнання захоплення наших військовослужбовців військовополоненими. Ви шукаєте різні слова, щоб уникнути визнання російської агресії, визнання того, що фактично міжнародна політика і міжнародні договори у випадку з Росією не діють. От до чого веде слабкість, пристосуванство і догоджання, коли ви намагаєтесь зупинити агресора, і думаєте, що ваші обійми його зупинять. Це, навпаки, його тільки раззадорює і сприймається за нашу слабкість. Кілька років тому ПАРЄ засудило вбивство людей у Маріуполі. 31 людина загинула, 17 жінок, 12 чоловіків, 2 дітей. Хтось за це відповів? Ні! Тому безвідповідальність та безкарність призводить до посилення агресії, до нових злочинів”, – зазначив Олег Ляшко.

Єдина можливість зупинити Росію і відновити мир у Європі, переконаний депутат, – це бути сильними, показати всьому світу, що вбивства, захоплення територій і порушення прав людини має бути покарано.

“Я закликаю Асамблею прийняти рішення, яке дозволить звільнити наших українців і зупинити агресію. Не ховайтеся від визнання очевидного факту: Путіна зупинить тільки сила. Ми повинні бути тільки разом!”, – таким закликом Олег Ляшко закінчив свій виступ у ПАРЄ.

Нагадаємо, Ляшко долучився до флеш-мобу на підтримку українських моряків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>