7.7 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Ляшко: Треба радикально міняти всю пожежну техніку, щоб рятувальники не їздили на драндулетах

Під час минулого візиту у селище Липова Долина на Сумщині Олег Ляшко пообіцяв допомогти пожежній частині отримати сучасний автомобіль і слово своє дотримав.

Про це повідомляє прес-служба РПЛ.

Чи влаштовує нова техніка ДСНСівців за всіма параметрами, лідер Радикальної партії вирішив спитати особисто. Рятувальники кажуть – не можуть натішитися, а політик запевнив – так само змінить весь пожежний парк в Україні.

«Минулого разу, коли ми приїжджали у Липоводолинський район, одне з питань, яке піднімалося – відсутність нормальної пожежної техніки. І ми допомогли вирішити це питання. Ця техніка з Ладанського заводу на Чернігівщині. Тобто, і у вас є техніка, і там люди мають роботу і зарплату. У нас 90% пожежної техніки в Україні – зношені. Тому треба її радикально міняти, щоб рятувальники не їздили на драндулетах, які водою не заправляються і не заводяться», – наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ виконав і ще одну обіцянку, а саме – збільшити зарплати рятувальникам, за що вони безмежно вдячні політику.

«Три роки тому у наших рятувальників була мінімальна зарплата 3000 гривень, тоді як поліцейських – вдвічі більша. А робота рятувальників – не менш важлива. Тому ми добилися підвищення їхніх зарплат втричі. Сьогодні менше 9 тисяч гривень ніхто не отримує. Так, звісно, на ці кошти можна жити не розкошуючи, але вже більш-менш краще, ніж було», – сказав народний депутат.

Вже понад два роки завдяки Олегу Ляшку рятувальники по всій країні отримують і омріяні квадратні метри.

«Більше 10 років не виділяли кошти на будівництво житла для рятувальників. За нашої ініціативи минулого року та цьогоріч було виділено по 100 мільйонів гривень на будівництво і придбання житла для ДСНСівців у Ромнах, Ніжині, Рівному, Кропивницькому. І ми не будемо на цьому зупинятися», – зазначив Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко на Сумщині сортував яйця.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>