7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Ляшко на Сумщині сортував яйця

Українські яйця – найкращі. У цьому особисто переконався Олег Ляшко на птахофабриці у селищі Липова Долина, що на Сумщині. 

12 років тому підприємство від банкрутства врятував його нинішній директор Олександр Горохов. І сьогодні – воно одне з найуспішніших в Україні, де працюють понад 70 людей, через руки яких проходить 80 мільйонів яєць щороку.

Про це повідомила прес-служба РПЛ.

Лідер Радикальної партії оглянув виробництво та й сам спробував сортувати яйця. А за роботою розпитав працівниць про умови праці.

– Скільки годин у вас зміна? – запитав Ляшко.
– З 8 до 15:30, – відповіла птахівниця.
– І багато яєць у лотки за зміну повинні зібрати?
– Скільки знеслося – стільки й збираємо.
– А яка зарплата у вас на місяць?
– 5-7 тисяч гривень. І то це краще, ніж нічого.
– Це мало, звичайно. Тому я пропоную директору давати вам хоч якийсь соціальний пакет – по лотку яєць на тиждень, наприклад. Йому від того нічого не буде, а вам – приємно. Додому яйця будете приносити та більше грошей залишатиметься із зарплати.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/2278747308860520/?t=0

З пропозицією Олега Ляшка директор птахофабрики погодився. А політик пообіцяв боротися за те, щоб таких підприємств було більше і держава їх підтримувала.

«Дуже важливо, щоб ми виготовляли своє, а не завозили яйця, крупи, макарони і все інше з-за кордону. І у нас є всі можливості розвивати наше виробництво, потрібно тільки надавати державну підтримку підприємствам. Бо головне для наших людей – робота і зарплата. А сьогодні підняли зарплати та пенсії на 5 гривень – яйця теж подорожчали на 5 гривень. Де набратися грошей на їжу? Тому ми добиваємося відновлення державного контролю за цінами на продукти харчування і на ліки, щоб не обдирали найнужденних і народ не голодував», – наголосив Ляшко.

Дешеві кредити, компенсації на техніку, повернення ПДВ та дотації на худобу – такою, на думку лідера РПЛ, має бути реальна підтримка вітчизняного бізнесу державою.

«Українські банки дають кредити під 21-22% річних для підприємств, а наші конкуренти у Польщі, Австрії, Німеччини отримують кредити під 0,5% річних. І про яку конкуренцію можна говорити, якщо ми на старті вже програємо, бо у наших виробників немає можливості взяти дешеві кредити? Ці ж конкуренти прийдуть сюди з мішком грошей і скуплять все, що директор підприємства на своєму горбі 12 років сюди вкладав, включаючи і землю. Саме тому я проти продажу землі іноземцям. Треба не іноземцям продавати, а щоб свої на цій землі заробляли. Бо землю один раз продав – і нічого не залишиться онукам і правнукам», – підкреслив Ляшко.

Раніше економічний експерт Павло Вернівський заявив, що антикризовий план Ляшка витягне Україну з полону МВФ.

196 КОМЕНТАРІ

  1. То корову подаю, то коню гриву заплету, яйцо куриное сложу…я ведь фермер наяву. Этот персонаж хороший артист. Юля дала хорошее потомство.

  2. Пусть хоть и свои сортирует,но в ВР ему слава Богу тю-тю. После вьіборов пусть забивает место и будет неию пиариться на сортировке яиц,а по нас
    тоящему будет сортировать и зарабатьівать.

  3. А я думаю почему они снова подорожали.А это рука Ляшко их в ячейку положила.Лучше бы не трогал, а за свои держался.Народу было бы дешевле.

  4. На коробках для яиц должны быть надписи “Эти яйца трогал Ляшко” !!!!!!! Чтобы их не дай Бог не купить….. Кто его знает где его руки были……

  5. Ляшко в своем репертуаре ! Не где не пропадет ,везде заплатят ,только скажите за кого надо проголосовать и он тут как тут, вот продажный .

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>