9.8 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Ляшко прорвався на засідання Кабміну, щоб вибити людям субсидії

Олег Ляшко привів людей на засідання Кабміну, щоб завадити уряду продовжувати контракт із головою «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим, поки той не поверне 1,5 мільярда гривень премії.

ле щоб потрапити до зали, політику довелось проривати кордон охоронців з автоматами та пройти тяганину із реєстрацією, – повідомляє прес-служба Радикальної партії.

«Ви півгодини тримаєте нас у передбаннику, щоб незаконно продовжити контракт із ворюгою Коболєвим? На якій підставі ви це робите?», – запитав у Гройсмана Ляшко.

Лідер РПЛ обурений тим, що в країні, де люди не можуть оплачувати комуналку із мізерних пенсій, керівники «Нафтогазу» отримують мільйонні зарплати і премії. Прізвища цих українців народний депутат назвав прем’єр-міністру і передав їхні документи голові уряду особисто у руки.

«Ви розповідаєте, що всіх забезпечили субсидіями, а Коболєву виплачуєте мільйонні премії та мільйонні зарплати за рахунок цих нещасних людей, які отримують копійчані пенсії. Тому майте совість, шановні члени уряду! Ми вимагаємо від вас не продовжувати контракт із Коболєвим, повернути 1,5 мільярди гривень, які він вивів в офшори, не обманювати людей і прийняти сьогодні рішення, щоб не більше 15% доходу сім’ї йшло на оплату комуналки», – сказав лідер РПЛ.

Володимир Гройсман почав виправдовуватися перед Олегом Ляшком, мовляв, контракт із головою «Нафтогазом» Андрієм Коболєвим складав не він особисто і продовжить його тільки за умови зниження йому зарплати, а повернення 1,5 мільярда гривень премії – взагалі не в його компетенції. Водночас прем’єр-міністр дав слово забезпечити субсидіями людей, історії яких розповів Олег Ляшко.

«Для таких людей, як шановна Євгенія Іванівна, Тетяна Василівна, Лідія Миколаїна та інші, можливо мають бути виключення, бо є система призначення субсидій, а може бути система виключення. Ми наділили повноваженнями місцеві органи влади приймати для цих людей окремі рішення на спеціальних комісіях муніципалітетів. Я беззаперечно візьму ці 4 чи 5 прізвищ і ми по ним визначимося, як допомогти цим людям», – пообіцяв прем’єр-міністр.

https://www.facebook.com/Andriy.Lozovyi/videos/3136964052995970/

Відповідями Володимира Гройсмана Олег Ляшко був незадоволений та пообіцяв через суд звільнити Андрія Коболєва з посади керівника «Нафтогазу» і повернути вкрадені ним премії до держбюджету.

«Він виплатив собі ці гроші, залізши до кишені кожного українця. До кишені Тетяни Павлівни, у якої 1500 гривень пенсія, з яких 1200 вона має віддати за комуналку, субсидії не платять, ще й на ліки 1500 гривень повинна віддавати. Якби не діти – то хоч вішайся. Тому ми через суд оскаржимо контракт голови «Нафтогазу» і зобов’яжемо його повернути 1,5 мільярди гривень премії, які він забрав у людей та вивів в офшори», – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко прийшов до Гройсмана з людьми, які страждають через політику влади.

5 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>