12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ляшко поспілкувався із пасажирами “ляшкобуса” на Чернігівщині

Дорогою до Ніжина на Чернігівщині, куди Олег Ляшко їхав на зустріч із людьми, він традиційно розпитував пасажирів про їхні проблеми.

Лікар Олена скаржилася політику про наболіле – нововведення в медицині. Вважає, що медреформу потрібно було починати не з первинної ланки, – повідомляє прес-служба РПЛ.

«Зараз в переліку обов’язків лікарів є вимір об’єму талії, ваги, зросту. Це безкоштовно. Все інше – за гроші. Коли людині потрібна складна операція, то виміряти талію – для неї що, першочергова задача?», – обурилася медик.

«Звісно – ні! Медицина повинна бути доступною для людей. Це має бути метою медреформи!», – підтримав жінку Олег Ляшко і додав:

«Потрібно вводити медичну страховку: за рахунок державного бюджету – для пенсіонерів, дітей та малозабезпечених, за рахунок роботодавців – для працюючих людей. Також треба розширити програму «Доступні ліки», впровадити державне фінансування лікування онкології, серцево-судинних захворювань та інших хвороб, і головне – відновити державний контроль за цінами і якістю ліків. Ці кроки зроблять медикаменти значно дешевшими, а значить – більш доступними для людей», – розповів лідер РПЛ.

Жалілася Олена політику і на копійчані зарплати медиків. Каже, дуже важко багатьох її колегам не спокуситися на переїзд за кордон, коли за ту ж саму роботу там платять вп’ятеро більше.

«Тому треба піднімати мінімалку і скасувати її оподаткування. Сьогодні людина, яка отримує мінімальну зарплату, платить такий же податок, як і голова «Нафтогазу» Коболєв, який отримує 5 мільйонів гривень зарплати в місяць. Де справедливість? Треба прибрати цю зрівнялівку. Той, хто отримує мінімалку – хай не платить податки, а той, хто жирує на мільйони – хай платить податки із всієї зарплати, а не тільки із 50 тисяч гривень, як зараз. Досить латати дірки в бюджеті за рахунок найбідніших!», – наголосив Ляшко.

Фермер Олександр розповів лідеру РПЛ, що попри обіцяні державою дотації кожному аграрію, жодної копійки так і не отримав.

«На нашій чернігівській землі – встроми палку і вона проросте. Але ж не мають можливості фермери щось вирощувати – грошей немає, щоб цим займатися», – розповів фермер.

«Для того, щоб проросла палка, треба встромити кілок у серце тих глитаїв, які виснажують Україну і українські економіку! Людям треба державна підтримка, щоб було вигідно і картоплю вирощувати, і корів тримати, і ферми будувати. А влада хоче землю продавати. Земля має належати українцям і переходити у спадок від батька до сина, а не невідомо кому за хабарі. Я відновлю Чернігівщині славу картопляного краю!», – запевнив Ляшко.

Також народний депутат прямо в «ляшкобусі» записав відео привітання для вихованців дитбудинку «Добре серце» на Львівщині, який сьогодні святкує 20-річчя, та пообіцяв найближчим часом особисто приїхати до малечі.

«Я сьогодні на Чернігівщині, але моє серце з вами. Я сам виріс у дитбудинку та в інтернатах на Чернігівщині. І я, як дитдомівський пацан, точно знаю, що найкраще жити в сім’ї. Саме тому я йду в Президенти, щоб наші діти виховувались з добрим серцем, в добрій сім’ї і з добрим достатком!», – сказав Ляшко.

Нагадаємо, завдяки Ляшку 48 рятувальників отримали своє житло на Чернігівщині.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>