9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ляшко: Посадити на 10 років тих, хто надсилає людям «ліві» платіжки!

Олег Ляшко в ефірі телеканалу «112 – Україна» обурився бардаком, який відбувається на ринку комунальних послуг.

Квитанції зі значно завищеними сумами за газ прийшли споживачам у січні. Що з ними робити – людям не пояснили, – передає прес-служба РПЛ.

«Людям виставляють «ліві» платіжки за газ, який вони не споживали, а потім розказують, щоб вони вимагали повернення грошей назад. Тільки вимагати вони будуть рік, не менше. Все через бардак, відсутність влади і порядку. Це треба припиняти, щоб українці точно знали, що коли вони заплатили за комуналку, через 3 дні їм не будуть казати один міністр – платіть, інший – не платіть, а третій – назад вимагайте. У людей від цього голова вже обертом!», – обурився Ляшко.

Лідер РПЛ переконаний, здирати з людей гроші за газ, який вони не споживали – незаконно.

«Того, хто надіслав українцям такі платіжки – треба за грати саджати. При Сталіні б їх розстріляли, а при Ляшку – на 10 років у тюрму посадять, щоб більше ніколи не засмучували ні пенсіонерів, ні всіх інших. Крім того, треба встановити справедливу ціну на газ і встановити всім лічильники за рахунок державного бюджету. А якщо є сумніви, що неправильна платіжка – просто не платити за комуналку», – порадив українцям лідер РПЛ.

Політик наголосив, у людей і так немає чим платити за комуналку – доходи копійчані, а субсидії не дають.

«До мене не один раз звертались люди і розповідали, що через новий «драконівський» порядок нарахування субсидій вони повинні виписувати рідних дітей з хати. Є й такі, що розлучаються після багатьох років разом, бо їхні дві пенсії не дають право на отримання субсидії. Натомість влада скорочує обсяг фінансування субсидій при тому, що підняла ціну на газ з 1 листопада. У нас що, люди багатші стали? Ні! Зарплати підняли на 12%, а ціну на газ – на 25%. А ті, хто отримують трохи більше мінімалки, платять за комуналку по повній, бо не мають субсидії. Це грабіж серед білого дня!», – вважає народний депутат.

Знизити ціну на газ, відновити старий порядок нарахування субсидій і радикально підняти зарплати та пенсії – основні вимоги Олега Ляшка до влади.

«Сьогодні влада фактично не залишає людям альтернативи – або за комуналку заплати і помирай, бо немає коштів на пачку пігулок від тиску, або купи ліки і не плати за комуналку – у цьому випадку взагалі на вулиці можна залишитися. Субсидію не дають, якщо у тебе борг 200-300 гривень. А звідки бабусі взяти гроші, якщо копійчана пенсія? Тому цей борг росте в геометричній прогресії. Потім квартиру через суд забирають і викидають людину на вулицю. Тому треба повернути старий порядок нарахування субсидій і радикально підняти доходи українців», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, 21 січня ХХІІ з’їзд РПЛ висунув кандидатуру Олега Ляшка на посаду президента. Сам політик напередодні опублікував свою програму та розповів про перші кроки на посаді глави держави.

Олег Ляшко разом зі своєю командою прийшов до Центральної виборчої комісії та подав документи на реєстрацію кандидатом у прeзидeнти. Згодом ЦВК офіційно зареєструвала Ляшка кандидатом у президенти України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>