1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Ляшко пообіцяв вибити мінімум мільйон гривень на реконструкцію Горохівського коледжу на Волині

Відновити фінансування професійно-технічної освіти з державного бюджету пообіцяв Олег Ляшко на зустрічі з студентами Горохівського коледжу Львівського національного аграрного університету на Волині.

За словами політика, місцеві бюджети, з яких зараз мають фінансуватися коледжі та технікуми, не мають видатків на жодну зі статей, не те, що на освіту, – повідомляє прес-служба РПЛ.

“Влада фактично перекинула фінансування профтех освіти на місцеві бюджети і в дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей забирають можливість отримати освіту. Хочуть, щоб наші люди батраками на Польщу виїзджали. Нам треба трудові кадри, освічені, кваліфіковані, щоб вони могли заробити, нагодувати себе і добитися чогось в житті. Тому я відновлю державне фінансування професійно-технічної освіти, підніму зарплату викладачам цих закладів”, – пообіцяв Олег Ляшко.

Слова народного депутата про те, що ПТУ ледь виживають, підтвердив і директор даного навчального закладу Жельчик Олег Миколайович. Він розповів про відсуджені “Нафтогазом” у них кошти за інфляційні втрати, про відсутність визначеного статусу для коледжів та технікумів України та попросив посприяти виділенню коштів для проведення модернізації в навчальному закладі.

“Хочемо провести заходи з енергозбереження, купити нові склопакети, теплотраси утеплення, станції розподілу і коригування пуску тепла в навчальні корпуси. Якщо ми зробимо це, то вивільнимо додаткові кошти і зможемо їх спрямувати на оновлення лабораторного обладнання, комп’ютерної техніки і покращення податкових умов”, – звернувся до Олега Ляшка директор коледжу.

Лідер РПЛ пообіцяв всіляко посприяти у вирішенні проблем навчального закладу.

“Ми разом з нашою волинською командою вже вибили минулого року кошти на будівництво спортивного майданчика у Горохові. У цьому році будуть кошти на завершення ремонту будинку культури. Тепер обов’язково підтримаємо і виділення хоча б мільйона гривень на реконструкцію цього чудового коледжу, де я зараз перебуваю”, – відповів політик.

Крім того, Олег Ляшко запевнив студентів, що забезпечить їх робочими місцями по закінченню коледжа.

“Ключове – це забезпечення першого гарантованого робочого місце для молоді. А підприємство, яке бере молодого хлопця чи дівчину на роботу, щоб менше платило податків. Тоді це перспективи для працевлаштування, щоб не тільки діти блатних мали роботу, а і всі інші, щоб не стояли не торгували на базарі без трудової, без можливості заробити пенсію. Крім того, державна політика інвестицій має бути і в охорону здоров’я та відновлення програм будівництва житла для молоді, щоб на 20-30 років могли взяти кредит під 2-3% річних купити хату і народжувати дітей”, – сказав народний депутат.

Нагадаємо, Ляшко на Рівненщині розповів, якою має бути молодіжна політика в Україні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>