11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Ляшко на Рівненщині розповів, якою має бути молодіжна політика в Україні

Молодь не виїжджатиме на заробітки за кордон, якщо матиме гарантоване робоче місце після навчання, доступні кредити на житло та реальну допомогу на народження дитини, наголосив Олег Ляшко у селищі Гоща на Рівненщині.

Про це пише прес-служба “РПЛ”.

На те, що молоді хлопці та дівчата не можуть знайти роботу після вишу, політику пожалівся студент Острозької академії Олександр Кирильчук. Хлопець з острахом дивиться у завтрашній день, бо таким людям, як він – з інвалідністю, взагалі важко реалізуватися в Україні. Лідер Радикальної партії має чіткий план, який дозволить не тільки зупинити відтік молодих спеціалістів з країни, а й повернути всіх заробітчан додому.

«Перше – це відновлення програми будівництва житла для молоді, щоб молода сім’я могла взяти кредит під 2-3% на 20-30 років, купити квартиру чи хату, а не тинятися по найманих кутках, народжувати дітей і не боятися за їхнє майбутнє. Друге – це збільшення вдесятеро допомоги по народженню і догляду за дитиною. Сьогодні за розмір допомоги у 800 гривень на місяць і пачку «памперсів» не купиш, не кажучи вже про нормальне харчування та одяг для дитини. Третє – це надання гарантованого першого робочого місця після закінчення ВНЗ чи ПТУ. Підприємство, яке бере молодь на роботу, повинно платити менші податки. І ключове – це збільшення зарплат. Не може людина на ті копійчані зарплати, що є сьогодні в Україні, прогодувати свою сім’ю. Тому ми пропонуємо переглянути бюджет і радикально збільшити зарплати українців», – розповів Ляшко.

На думку політика, люди тікають з України і через тотальну соціальну несправедливість, коли чиновники жирують на «космічні» зарплати, а прості українці ледве зводять кінці з кінцями. Лідер РПЛ вимагає від влади зменшити апетити посадовців та привести їхні зарплати у відповідність із середніми доходами в країні.

«Студенти отримують 1300 гривень стипендії, 5 мільйонів пенсіонерів – 1500 гривень пенсії, а голова «Нафтогазу» Коболєв – 5 мільйонів гривень зарплати, при цьому, ще й нараховує собі 1,4 мільярда гривень премії. Ми вимагаємо від парламенту прийняти рішення і повернути ці гроші до бюджету. Якщо Коболєв не поверне кошти – ми звернемося до суду із вимогою заблокувати його рахунки. Я витрушу з нього, як з липки, ці мільярди! Ці гроші він вкрав у людей, які рахують кожну копійку, щоб заплатити за комуналку, і не мають за що купити ліки та хліб. Це бенкет під час чуми! Вони грабують людей, а влада мовчить. Я припиню цей грабіж, поверну всі гроші до бюджету і наведу порядок в системі оплати праці, щоб не було такого розриву між зарплатами», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, що нещодавно Ляшко пообіціяв збільшити виплати по догляду за людиною з інвалідністю і занести такий догляд у трудовий стаж.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>