8.2 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Збільшу виплати по догляду за людиною з інвалідністю і занесу такий догляд у трудовий стаж, – Ляшко

Збільшити виплати по догляду за людиною з інвалідністю до розмірів мінімальної зарплати пообіцяв кандидат у президенти Олег Ляшко жительці Гощі, Рівненської області, пані Ларисі. Жінка 12 доглядає за паралізованою мамою, отримуючи від держави 300 гривень допомоги.

“Це страшно. Ці 12 років я ночами не сплю, перевертаю її, лікую маму за її пенсію 1700 гривень. Я не можу добитися, щоб якісь дорожчі уколи та таблеткі брати”, – розповіла Олегу Ляшку жінка.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/2054838127918107/

Народний депутат пообіцяв підняти допомогу по догляду за людиною з інвалідністю до розміру мінімальної зарплати, 4200 гривень, і зробити так, щоб такий догляд зараховувався до стажу, – передає прес-служба РПЛ.

“Зроблю, щоб у вас допомога по догляду за вашою мамою була не меншою, ніж мінімальна зарплата, 4200 гривень, підніму мінімальну зарплату, і забезпечу, щоб ваш догляд за мамою йшов у трудовий стаж, щоб у вас була пенсія, а то все життя доглядаєте за мамою і на пенсію собі не заробили. Таких, як ваша, 2 мільйони сімей в Україні, які отримують копійки, подачкі по догляду за людиною з інвалідністю. Суддям, прокурорам – космічні зарплати, а по догляду за людиною з інвалідністю – 300 гривень на місяць. Пачки памперсів не купиш. Люди несуть такий тяжкий хрест і не отримують належної допомоги”, – обурився Олег Ляшко.

Також політик добивається, щоб не менше 3% ВВП йшло на облалаштування інфраструктури для людей з інвалідністю.

Нагадаємо, Ляшко вимагає прирівняти людей, які доглядають за родичами з інвалідністю, до соцпрацівників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>